Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
BMolenwijk Newbie
20 september 2023 Product gekocht

Google Nest Wifi Pro (2 stuks)

Het installeren van de Wi-Fi ging heel gemakkelijk en intuïtief, als je de wizard volgt komt het helemaal goed. Mesh doet 'ie automatisch en je merkt er in gebruik niks van, zoals het hoort.

Waar ik eerst de TP Link Deco M9 Plus had (x3), waar overigens niks mis mee is, kan ik nu met 2 punten uit de voeten waar ik er eerst 3 nodig had.

Integratie met de Google Home app werkt ook als een zonnetje, inclusief het opzetten van een gastnetwerk. Pluspunt is dat bij het instellen van het gastnetwerk kunt kiezen met welke apparaten verbinding gemaakt mag worden via dat netwerk. Zo kun je gasten bijv. wel de Wi-Fi speakers laten gebruiken zonder op één netwerk te zitten.

Ook al is het aan de prijs voor 2 Wi-Fi puntjes, qua kwaliteit maakt 'ie het ruimschoots goed.

Pluspunten

• Wi-Fi 6E
  • Snelle Wi-Fi
  • Makkelijke installatie
  • Goede dekking met maar 2 apparaten
  • Optie om specifieke apparaten via je gastnetwerk benaderbaar te maken

Minpunten

• Consumentenproduct, als dat al een nadeel is

Tweddy
27 oktober 2022 Product gekocht

Google Nest Wifi Pro (2 stuks)

Update okt 2024:
Prima Mesh-systeem met Wifi6E. Eén bolletje gaat bij mij rechtstreeks in het Odido Zyxel router/modem en maakt een mesh-systeem met het andere bolletje op de eerste verdieping waar de Zyxel al een slecht bereik heeft. Zo heb ik tot en met de zolder en tuin goede wifi-ontvangst. Het werkt eigenlijk als een soort wifiversterker maar dan beter:

Via de Google Home app is (na enig aandringen) alles eenvoudig instelbaar en kan je het netwerk een ook eigen naam en wachtwoord geven; ideaal voor de kinderen en gasten. Ook ideaal is dat je via de app alle apparaten van bijvoorbeeld de kinderen in een groep kan indelen en die beperkingen kan opleggen, bijvoorbeeld 's avonds geen wifi of bepaalde sites blokkeren.

Oordeel na 2 jaar gebruik is 5 sterren; absolute aanrader. Zeer tevreden over de storingsvrije, snelle wifi en het gebruiksgemak via de Google Home app.

Pluspunten

• Snelle wifi op alle verdiepingen en tuin
  • Wifi 6E
  • Fraai, past goed in interieur
  • Makkelijk te regelen via Google Home
  • Werkt samen met Odido Zyxel router/modem

Minpunten

• Installatie moest 3x over
  • Prijs

Heb jij ook een Google Nest Wifi Pro (4 stuks)?