Perfecte GPU voor een witte build.
In mijn zoektocht naar een RTX 4090 eerst uitgekomen bij de ASUS ROG Strix. Deze kaart heb ik echter vrij snel weer retour gestuurd vanwege een onacceptabele coil-whine. Na wat verder onderzoek blijken de Gigabyte 4090 kaarten vrijwel geen last te hebben van coil-whine. Om die reden uitgekomen bij deze prachtige Gigabyte RTX 4090 Aero OC 24G. Deze kaart is erg stil en heeft een mooi strak design zonder overdreven RGB of gaming looks. Het is een forse kaart dus kijk vooraf goed of het allemaal gaat passen. De aanvullende Gigabyte-garantie na registratie is mooi meegenomen. Conclusie: Top kaart!
Zeer tevreden met deze kaart. Groot beest, maar met een grote case geen probleem. Super strak in witte uitvoering en geen overdreven gamey looks. Fans zijn iets luider dan bijv. de STRIX/SUPRIMX/TUF, maar alsnog stiller dan mijn case fans. Clockt goed over, beter dan de TUF variant. Ook geen/nauwelijks coil whine (bij de TUF was dit verschrikkelijk, echt een marteling).
De bug met de fans die soms zomaar naar 100% gaan is opgelost met een VGA firmware update. Nu is het probleem weg.