Reviews door gebruikers

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Na bijna een half jaar ervaring met deze goedkoop geprijsde, doch zeer goede AIO Waterkoeler, vind ik het tijd worden om een review te schrijven over mijn ervaringen en waarom ik juist deze AIO gekozen heb. Ik ken GS al een aantal jaar en ben er zeer lovend over. Voorheen gebruikte ik het merk Cryorig, waar ik goede contacten heb opgedaan. Vrijwel het voltallige team van Cryorig werkt inmiddels bij Gelid Solutions en dit merk borduurt voort op het succes van Cryorig. Cryorig is enkele jaren geleden overgenomen en de kwaliteit is beduidend minder geworden. De kwaliteit van het vroegere Cryorig is nu terug te vinden bij Gelid Solutions. Hieronder mijn uitgebreidere review.

Pluspunten

• Flinke koelprestaties, beter dan de oude Corsair H100i
  • Leuk spiegel~ish effect van de pomp/cpublock bij uitstand, soort van doorkijklus bij aanstand met RGB
  • Watertemperatuur zichtbaar op pomp/cpublock
  • Gelid Solutions GC-Extreme Thermal Compound is één van de beste koelpasta's op de markt
  • Aftersales bij GS zijn puik, nog nooit zoiets positiefs meegemaakt bij minder bekende merken

Minpunten

• Ballbearing bij 1400+ rpm
  • Resonantie boven 1200 rpm
  • ARGB reageert slecht tot niet bij OpenRGB en RGBFusion (werkt wel perfect bij SignalRGB)

17 mei 2023 Rapporteer
Product gekocht

Gelid Solutions Liquid 240

Zeer verast van de kwaliteit en prestaties van deze AIO, komende van een Corsair H110i AIO had ik schrik van de kwaliteit gezien het hoge prijsverschil, maar niks is minder waar. Idle zijn de fans stil en maakt m'n H110i pomp van m'n oude build zelfs enorm meer lawaai, maar deze is dan van 2015 geleden en heeft dus aardig wat leeftijd.

De fans zal ik wellicht wel binnen een maandje vervangen met 2 x Noctua Chromax die wat stiller en compacter zijn.

Voor dit geld dus, een sterke aanrader!

Installatie video : https://www.youtube.com/watch?v=UFfuyMqasxU

Pluspunten

• RGB
  • Goede prijs kwaliteit
  • AM5 compatibel (met standaard onverwijderbare backplate)

Minpunten

• Temperatuurweergave niet uit te schakelen
  • Fans kunnen op high load luid zijn

20 april 2023 Rapporteer
Product gekocht

Gelid Solutions Liquid 240

Prima AIO koeler voor mijn Ryzen 7700X. Houd de CPU goed op een relatief lage temperatuur. Fans kunnen echter wel wat geluidruchtig zijn, zeker bij 100% fanspeed, daarnaast vindt er wat resonantie plaats rondom 1400 rpm. Verder voor het geld een prima AIO met mooie RGB effecten. Zeker een aanrader wat betreft prijs kwaliteit. Standaard ook AM5 compatible.

Pluspunten

• RGB
  • Goede prijs kwaliteit
  • Geschikt voor AM5 "out of the box"
  • Performance adequaat voor Ryzen 7000

Minpunten

• Fans kunnen luidruchtig zijn
  • Wat resonantie bij 1400 rpm

Heb jij ook een Gelid Solutions Liquid 240?