Soundpeats is een merk dat relatief goedkope earbuds maakt, maar ze wel volstopt met kwaliteitscomponenten, waardoor ze toch boven de dertien-in-een-dozijn Chinese oortjesmerken uitsteken. De meeste goedkope oordopjes hebben SBC en soms AAC codecs aan boord, terwijl Soundpeats oortjes maakt met AptX(-adaptive) of LDAC codecs en een speciale low-latency gaming mode.
Deze Air3 Deluxe HS hebben SBC en LDAC als codecs, en de online reviews waren positief. De oortjes zijn klein, waardoor ze wat onhandig zijn, zeker aangezien ze in het oplaaddoosje moeten worden gestoken. Ze zitten prettig en het geluid is zeker niet slecht, goed hoorbare maar niet dominante bas. Er is een app voor firmware updates en equalizer, maar die heeft flink wat ontwikkelingswerk nodig. Batterijduur kan een minpunt zijn (max 5u), oplaaddoosje heeft ~3 extra ladingen.
Ik heb deze voor £37 op Amazon gekocht (~€42), ben er heel tevreden over. Gebruik ze met deze nekband: https://www.amazon.co.uk/dp/B0BVQ5GKY2.
Voor de prijs ga je niet veel betere dopjes krijgen, LDAC werkt top en je hebt een verrassend breed geluid. Mijn referentie is een MDR-1000X en deze dopjes doen het in vergelijking helemaal niet slecht, zeker voor de prijs. De microfoons voor bellen zijn goed en de dopjes zijn erg licht. Lage bas kan deze set niet goed overbrengen, maar dat kan je ook niet verwachten zonder silicone eartips. Juist doordat deze ontbreken, zitten ze juist wel weer heel comfortabel en stevig.
Touchbediening is veel te gevoelig, dit kan je wel helemaal uitzetten in de app. Equalizer kan je ook goed instellen in diezelfde app, de custom preset van headphonesaddict is aan te raden.
Overall een erg goede koop, erg blij mee.
Update: op de een of andere manier zijn de dopjes net een halve mm te groot waardoor ze druk uitoefenen op mijn oren. Daardoor een ster minder.