Reviews door gebruikers

Tyrian
9 januari 2024 Product gekocht

BLUETTI AC300 EU Power Station (Zonder accu)

Gekocht in combinatie met een Bluetti B300 accu als backup power station voor in mijn appartement waar ik geen brandstofaggregaat kan gebruiken. Deze combinatie kan mijn workstation PC acht uur lang van stroom voorzien tijdens een stroomstoring en hij heeft genoeg extra capaciteit om tegelijkertijd andere apparaten aan te houden tijdens een stroomstoring zoals een koelkast, koffiezetter en verlichting. Allemaal tegelijk. Als je langere runtime nodig hebt kun je tot maximaal vier B300 accu's toevoegen. De powerstation kan geladen worden vanaf netstroom, zonnepanelen of een andere accu. De UPS schakelt snel genoeg om mijn PC aan te houden.

Zowel het powerstation als de accu's zijn niet goedkoop. Als je hem als UPS gebruikt moet je rekenen op een aanzienlijk idle stroomgebruik van zo'n 40 watt. De UPS functionaliteit is nog erg basic: De AC300 interne electronica wordt altijd van de batterij gevoed dus de accu heeft steeds kleine herlaad cycli.

Pluspunten

• Power station en accu zijn aparte eenheden. Dus ook apart te vervangen.
  • Gebruik één tot vier Bluetti B300 accu's
  • Pure sine wave inverter met 3000 watt capaciteit
  • Touch screen bediening en optionele app besturing. App is niet verplicht
  • Firmware updates mogelijk via app
  • Laden via netstroom, zonnepanelen of een andere accu

Minpunten

• Hoge prijs
  • UPS functionaliteit doet nog sterk onder in vergelijking met een APC Smart-UPS
  • Hoog idle energieverbruik. Zo'n 35 tot 40 watt met de inverter aan
  • UPS interne electronica wordt altijd gevoed door de accu. Daarom heeft de accu continu kleine laad-ontlaad cycli
  • UPS klikt soms kort naar accu terwijl er geen stroomstoring is

Heb jij ook een BLUETTI AC300 EU Power Station (Zonder accu)?