Gemiddelde gebruikersscore
Helaas drukt bij mij na ongeveer twee weken gebruik één van de shoulder buttons niet meer volledig in wat mij niets goeds zegt over de bouwkwaliteit van deze controller. Voor de rest is het een hele fatsoenlijke controller, vooral voor de prijs. Zeer jammer van de shoulder buttons.
Het is voor de prijs een zeer volledige controller met goede functies.
In het algemeen doet de controller wat hij beloofd.
Maar na enkele maanden gebruik, wilde de rechter trigger (R2) niet meer functioneren zoals het hoort. Dit bij het voornamelijk spelen van race spellen waarbij de R2 als gaspedaal gebruikt werd.
Bij het kijken in de software van 8bitdo, zag ik dat de trigger nog maar 65% registreerde van de volledige beweging.
Contact opgenomen en 8bitdo gaat een vervangend onderdeel sturen, maar even zoeken op Reddit gaf aan dat dit een veel voorkomend probleem is. Blijkbaar heeft de trigger zelf een scherp hoekje die langzaam een rubber aantast, welke het signaal door hoort te geven aan een switch.
Mijn advies is toch verder te kijken
Ik heb de controller nu bijna een jaar in mijn bezit. De controller ligt fijn in de hand en de sticks en knoppen werken fijn. Met de software kan je de vibratie, en sensitivity van de triggers en sticks aanpassen. Dit doe je makkelijk via je telefoon of pc. Hier kan je ook meerdere profielen aan koppelen.
Batterij gaat lang mee en is makkelijk te laden door de docking station. Een nadeel vindt ik de lay-out van de sticks, diagonaal zoals een Xbox controller. Ik zou deze liever naast elkaar zien zoals bij PS controller. Daarnaast voelt de D-pad wat goedkoop maar die gebruik je toch amper dus daar stoor ik me niet aan.
Ik zou deze controller iedereen aanraden
Het goede aan deze controller is dat het in principe alle features heeft die je zou willen. Motion controls, rumble, hall effect joysticks, en een goede dock zitten er allemaal bij. Ook is het een comfortabele controller om vast te houden. Helaas houdt het hier op.
De kwaliteit valt zeer tegen. De L voelt niet hetzelfde als de R. De ABXY knoppen verschillen ook in hoe 'mushy' ze zijn. De D-pad heeft dezelfde problemen met verkeerde inputs als die van de Switch. Gyro gebruiken op de computer met de 2.4ghz adapter is ook moeilijk, want de computer leest de controller als een Xbox controller. Toen ik de controller als Switch controller via bluetooth wilde verbinden, waren er allerlei problemen met de functionaliteit.
Ik stuurde de controller terug na een week.
Gekocht omdat ik op zoek was naar controller voor de switch die hetzelfde en meer biedt dan de switch pro controller.
De controller is ergonomisch goed voelt redelijk hetzelfde als een xbox controller.
De bonus van deze controller zijn de hall effect sensors waardoor je geen stickdrift krijgt.
De dock is mooi afgewerkt en de controller valt er perfect in zodat hij altijd oplaadt.
Er zit een 2.4ghz usb A dongle bij zodat je hem ook draadloos kan gebruiken op pc.
Bovendien is er software om je trigger posities en de 2 macro knoppen op de achterkant in te stellen.
Let alleen op dat er geen usb A oplader bij zit, deze moet je dus zelf al hebben.