Gemiddelde gebruikersscore
DDR5-7200 in 2023 is erg snel, het gaat ook verder dan de memory controller van bijvoorbeeld een 13th Gen intel CPU gaat. Het draait perfect in combinatie met mijn 13th Gen Core i7 op het Z790 platform. Door middel van XMP zonder verdere wijzigingen, draait hij door middel van een multiplier echt op 7200MHz (zoals ook weergegeven wordt in task manager)
Deze RAM sticks (Corsair DDR5 Vengeance 2x16GB 7200, CMK32GX5M2X7200C34) zijn stabiel onder de hoogste load, en urenlang games te draaien zoals Cyberpunk, Battlefield 2042 (op high en ultra). Voor meer details en waarom ik het als stabiel en goede keuze zie, klik op deze review voor mijn uitgebreide toelichting.
Het is RAM, doet wat het moet doen.
2 setjes van 2 modules gebruikt in Asus moederbord. Daarbij werkt het XMP profiel niet out-of-the box zonder fouten. Mogelijk komt dit doordat ik 2 setjes gebruikt heb en los van elkaar aangeschaft heb.
Door snelheid te verlagen naar 6400Mhz (XMP enabled) werkt het wel stabiel.
Product werkt uit de box uitstekend, ook na het enablen van het XMP profile, waardoor het kitje effectief op 7200 MT/s draait, boot Windows 11 zonder problemen op mijn MSI Z790 Tomahawk moederbord met i7 13700K. Goede bouwkwaliteit en uitstekende prestaties, zoals altijd van Corsair memory.