De Direct Drive technologie is een grote wereld van verschil vergeleken met een belt driven wiel zoals de Logitech G29 of Thrustmaster TMX. Je kan de auto veel beter begrijpen en makkelijker naar het limiet pushen. Zeker voor de prijs is dit het 100% waard. De Moza Pit-House software geeft je profielen voor de populaire games die alles haarfijn insteld voor je.
Uiteraard zijn er ook een paar minpuntjes, ik merk zelf dat de pedalen erg snel verschuiven (ik speel op een bureau met een houten vloer), zo erg dat ik het op een of andere manier vast moet zetten anders kom ik niet meer bij de pedalen. Ook zal ik je het advies willen geven om de brake kit aan te schaffen als je games zoals iRacing of ACC speelt, sinds dit je rem veel smoother maakt en dus ook accurater, sinds de pedalen standaard geen spring erin hebben.
De competitie in de direct drive stuurtjes is losgebarsten, dat is dankzij de Moza R5 en het begrijpelijk waarom. Fanatec heeft al gereageerd en hun wielbasissen radicaal verlaagd. Na lang twijfelen heb ik toch besloten de Moza R5 aan te schaffen, de reden hiervoor is omdat de klantenservice van Fanatec berucht is. Ik hou er ook niet van dat je alleen direct van de fabrikant alleen de motor kan aanschaffen, dat is niet zo bij Moza. Hierdoor zijn de verzendkosten laag en komt uiteindelijk de Moza als goedkoper uit in de EU. Het is een geweldige set voor zijn flexibiliteit. Een casual gamer kan de stuurbasis met zeer goede klampen aan de tafel vastdraaien (die levert Fanatec niet in de bundel). Daarbij is het ook een prima wiel voor een frame. De direct drive is niet te vergelijken met mijn oude belt drive, het is echt van een ander niveau.