Uitzonderlijke prestaties en stilte maar wel met losse RGB kabel en afschuwelijke 16-pin kabel
De INNO3D 4080 X3 is echt een prima product waar verassend weinig over te vinden is!
Waarschijnlijk zit je in dezelfde boot als ik zat; 'waarom kan ik geen unboxings of reviews vinden van dit model, alleen maar de iCHill versies'
Geen zorgen, deze kaart is GEWELDIG.
De kaart is ondanks dat deze op/tegen de adviesprijs aan zit een uitstekende kaart. De kaart voelt degelijk, koelt uitstekend en maakt tegelijkertijd maar weinig geluid. Redelijke lengte voor een 4080 (32cm, 3 slots) maar voor deze categorie kaarten is dat 'compact'.
Via een losse RGB kabel kan de RGB van de kaart via de ARGB header van je moederbord worden aangestuurd. Of als je die niet wil gebruiken kan je de software van Inno3D gebruiken maar die kan ik niet aanraden.
Let op dat niet iedere variant van deze kaart te gebruiken is voor waterkoeling. Voor de N-variant is geen waterblock beschikbaar volgens Alphacool, enkel de H-variant.
Uitstekende videokaart het is prijzig maar ik heb het er voor over
Het blijft een zak met geld, maar het is het waard.
Dit is echt een prima kaart mensen. Hij is super cool en stil.
Heel blij mee!
4080:
+ Performance van alle 4080's is gewoon goed
+ Goedkoopste 4080 (verschillen tussen modellen zijn te klein om grote prijs verschillen te rechtvaardigen, dan kan je beter een 4090 kopen)
+ Niet groot voor een 4080
- Nog steeds niet een koopje voor 1200-1300 euro, daarnaast kan je je vragen of er voor die prijs niet meer dan 16GB vram bij kan.
- De 12VHPWR adapter is veel gedoe en kan bij kleine kasten gaan buigen wat voor problemen kan zorgen.
- Ik vond het persoonlijk irritant dat het instellen van de RGB alleen kan als je de kabel connect. Daarnaast is de standaard regenboog RGB wat voor mij te flashy is.
Hij is stevig gebouwd. De rgb connector heeft ook een splitter ingebouwd dus als je maar 1 rgb header op je moederbord hebt hou je hem dus vrij. Bij idle is hij stil, de fans draaien niet onder de 50 graden.
De default fan curve word best luid en houd de gpu onnodig koel (zo'n 65 graden). Ik cap de fans tot 30% met Fan Control. Daarbij is hij muisstil en word zo'n 80 graden onder load.
Mooie stevige kaart met subtiele RGB verlichting. Ben voor de koop afgegaan op de eerdere recenties hieronder en kan de al benoemde plus- en minpunten volledig beamen. Prima prestaties en ik denk een van de leukste 4080 kaarten qua prijs/kwaliteit op dit moment, maar ze blijven te duur.
Hele snelle (dure) RTX 4080, presteerd gewoon super, kaart is "redelijk" compact en vrij stil.
Alleen leverd Inno3D geen RGB kabeltje meer mee om de verlichting aan te sturen, beetje jammer, dus als je een oude Inno3D kaart met kabeltje hebt kun je deze waarschijnlijk gebruiken, anders alleen regenboog kleuren.
Prima kaart, veel power. Gekocht voor VR met de G2. 4090 zou beter zijn maar 2K gewoon te duur. Nog op 7900XTX gewacht maar prijs hoog en VR performance ondermaats. 4080 biedt vloeiende VR in DCS, MSFS en Halflife Alyx. Incl standaard en 3 naar 1 stekker.
Een van de weinige 40xx kaarten zonder waterkoeling die in mijn mini-ITX kast past. Met custom fan curve staat de fan stil als ik niet aan het gamen ben, heerlijk stil bij desktop gebruik. In VR kan hij mijn Reverb G2 op volle resolutie incl 150% supersampling draaien, prachtig!
Kaart ziet er mooi uit en is stevig gebouwd.
In de doos komen een aantal kaartjes, en een gpu houder.
Temperatuur is goed.
Met Unigine Heaven wordt de kaart 65 graden en hotspot 73.
Met een kleine undervolt wordt de kaart 60 graden en hotspot 68.
Fans hoor je niet.