€ 169,99 bij NBB.com
  3. Willen (1.649) Hebben (400)

Review door de redactie

Door Tomas Hochstenbach - Redacteur 17 november 2022

9 AMD B650-moederborden - Betaalbaar aan de slag met Ryzen 7000

Hoewel de B650 Tomahawk WiFi flink aan de prijs is, heeft hij geen enkele PCIe 5.0-functionaliteit. Dat maakt hem vooral geschikt als je specifiek op zoek bent naar een bord met een goede audiocodec. Lees verder »

Pluspunten

• Goede vrm
  • Veel USB-poorten
  • Zeer goede audiocodec
  • Uitgerust met wifi

Minpunten

• Geen PCIe 5.0 M.2-slots
Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

de b650 tomahawk wifi is de prijs waard, want je krijgt er ook goeie kwaliteit voor wat je betaalt. de moederbord heeft een goede bios die zeer makkelijk is om te gebruiken en het is ook heel overzichtelijk.

Pluspunten

• heeft wifi
  • heeft bluetooth
  • veel usb poorten
  • bios is heel overzichtelijk en makkelijk om te gebruiken

Minpunten

• 2 van de 3 m.2 slots hebben een heatshield

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

De eerste keer dat ik een Amd Setup heb gebouwd sinds ik over ben geschakeld van Intel naar Amd
en ik moet zegge met de combo Ryzen 7600 X en 32 DDR5 ram van kingston fury 6000 MHz
echt wel zeer teveren ben , alles vlot verlopen en vrij duidelijk voor de instalatie

Pluspunten

• Makkelijk te instaleren
  • Goede prijs kwa kwaliteit
  • Top geluid

Minpunten

• Geen PCIe 5.0 M.2-Slots

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Een toegankelijk AM5 moederbord met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Niks op aan te merken!

Pluspunten

• Prijs/Kwaliteit
  • Veel USB
  • Overzichtelijke BIOS

Minpunten

• Geen

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

De MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI is een uitstekend moederbord dat uitblinkt in prestaties, gebruiksgemak en design. De installatie is eenvoudig dankzij een duidelijke handleiding, en het strakke ontwerp met RGB-verlichting ziet er geweldig uit. Met de nieuwste AMD B650 chipset en ondersteuning voor DDR5-geheugen levert het krachtige en stabiele prestaties. De ingebouwde WiFi 6E en 2.5G LAN bieden uitstekende connectiviteit, terwijl de veelzijdige aansluitmogelijkheden het aansluiten van randapparatuur gemakkelijk maken. Uitgebreide koeloplossingen en hoogwaardige bouwkwaliteit zorgen voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. De gebruiksvriendelijke BIOS en krachtige overklokfuncties maken het ideaal voor zowel beginners als ervaren overklokkers. Een absolute aanrader voor iedereen die een krachtige en toekomstbestendige PC wil bouwen.

Pluspunten

• Eenvoudige installatie
  • Krachtige prestaties
  • Uitgebreide koeloplossingen

Minpunten

• Prijs

Top product

Pluspunten

• Veel poorten
  • Goede wifi

Minpunten

• Rare bios

7 juli 2024 Rapporteer

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Ik had wat problemen met EXPO, maar gelukkig kon ik met de Flash BIOS button de allerlaatste BIOS installeren en dat te samen met debug leds was het vrij snel verholpen. Ik zou hopeloos geweest zijn zonder die features.

Pluspunten

• WIFI
  • Debug leds
  • Uitgebreide handleiding
  • Flash BIOS Button

Minpunten

• MSI Software popups voor Norton anti-virus

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Prima mobo met een goede hoeveelheid VRM voor de prijs en heel veel features die weliswaar extra zijn maar wel fijn zijn om te hebben voor een B series chipset. Goede heatsinks die de boel lekker cool houden en makkelijke assemblage in het algemeen.

Het enige waar ik wel een beetje mee zit zijn de bios boot tijden die haast random lijken te zijn. De ene keer gaat ie in minder dan 2 seconden naar startup en andere keren doet ie 2 minuten(!) over initializen van de bios.

Beetje troubleshooten zal vast helpen maar nog niet aan toegekomen. Gewoon vervelend dat ie vanuit de doos zo doet.

Pluspunten

• Makkelijke Assemblage
  • Goede VRM
  • Heel veel USB-poorten
  • Wifi is handig soms
  • Veel fan-headers

Minpunten

• Bios doet lang over booten
  • Geen PCIe 5.0 m.2

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

De MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI een topkeuze voor iedereen die een krachtig en toekomstbestendige PC wil bouwen. Het mooie en strakke design,de gebruiksvriendelijke BIOS en uitgebreide aansluitmogelijkheden dragen allemaal bij aan het bouwen van een betrouwbaar systeem. Dit maakt het moederbord ook ideaal voor een PC gamer. Ik ben er allesinds content van en raad het ook aan, tenzij je op een budget bent.

Pluspunten

• Geïntegreerde Wi-Fi 6E
  • Mooi Design
  • Genoeg m.2 slots
  • Veel USB-poorten
  • Gebruiksvriendelijke BIOS interface

Minpunten

• Prijzig als je een budget hebt

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Prima prijs-kwaliteitverhouding. Genoeg functies. Start langzaam op vergeleken met andere moederborden.

Pluspunten

• Robuust gebouwd
  • Mooie kleur
  • Goeie connectivity

Minpunten

• Langzame Boot

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Hartstikke goed voor de prijs die je betaald

Pluspunten

• Sterk
  • Snel
  • niet duur

Minpunten

• geen

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

de msi mag B650 tomahawk WIFI is niet duur voor de kwaliteit en opties die dit moederbord te bieden heeft. echt een aanrader voor mensen met een lager budget maar wel een moederbord willen hebben met WIFI, Bluetooth en veel USB-poorten.

Pluspunten

• veel USB-poorten
  • uitgerust met wifi en bluetooth
  • hoge kwaliteit

Minpunten

• geen PCIe 5.0 slots

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Uitgebreid moederbord voor het am5 platform! B650 chipset met veel mogelijkheden. Duidelijke handleiding en service, makkelijk te installeren. Wifi 6e aanwezig!

Pluspunten

• Full black
  • 4080 chip audio
  • Genoeg USB

Minpunten

• Geen PCIe 5.0 aanwezig, maar te verwachten bij b650.

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Goed product tegen een goede prijs. Snelle Wi-Fi en gebruiksvriendelijke interface in BIOS

Pluspunten

• goede kwaliteit
  • snel geleverd
  • flash bios knop

Minpunten

• slechts één HDMI-connector

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Goede product voor de prijs,
Zeker waard om te halen.

Pluspunten

• Hoge Kwaliteit
  • Goede VRM
  • Wifi

Minpunten

• geen bluetooth

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Voor het bouwen van mijn eerste pc, gekozen voor dit moederboard.
Na het lezen van andere postieve gebruikers ervaringen was het voor mij ook duidelijk dat ik een goede keuze heb gemaakt. Instalatie van onderdelen ging vrij vlot.
Tot nu geen bijzonderheden en prima in gebruik.

Pluspunten

• S/PDIF uitgang
  • veel USB aansluitingen
  • WiFI & Bluetooth
  • geen rgb
  • goede kwaliteit

Minpunten

• Geen PCI 5 slot

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Goed moederboard en goede prijs/kwaliteit. Echt wel beter dan meeste intel gerichte boards die ik heb gehad. Veel poorten die onboard meteen te gebruiken zijn. Zelf setup met een ryzen 7 8700X3D, vengeance 32GB 6000mhz ddr5 en een 2080TI FE. Werkt goed, balanceerd goed, moet alleen wel wat memory instellingen aanpassen in BIOS voor draaien op juiste sterkte en opstartsnelheid.

Pluspunten

• Stevig board
  • Veel poorten, ook onboard
  • All black, geen RGB
  • Goede snelheid voor next-gen

Minpunten

• BIOS moet aangepast worden voor hogere RAM snelheden
  • Eerste keer opstarten duurt 10 min, lijkt alsof hij het niet doet.

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Het enige nadeel is dat opstarten lang duurt, maar dat is een algemeen probleem van AM5.

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • gekoelde M.2
  • Veel USB poorten
  • Makkelijke installatie

Minpunten

• Opstarten duurt lang

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Al altijd bij mijn Ryzen CPU dit moederbord gekocht (B450, B550 en nu B650) - Goeie BIOS en goeie ondersteuning. Aesthetically past het ook heel fijn in mijn case. Jammer dat deze generatie wel wat duurder is, maar dat neem je bij alle AM5 moederborden mee.

Heel blij met de upgrade naar DDR5 & Ryzen 7800X3D

Vorige B550 Tomahawk zit nu in de server met goeie ondersteuning voor ECC memory :)

Pluspunten

• 3 m.2 Slots met heatsinks
  • Good back IO

Minpunten

• duurder dan de vorige generatie

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Heel mooi ontworpen moederbord. Zeker een aanrader als je iets wil zonder RGB!
BIOS flashen voordat de moederbord in de case geinstalleerd werd ging ook super gemakkelijk: Gewoon USB stick erin met de firmware op, PSU aangesloten, op een knopje drukken en even gewacht.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Prijs
  • Geen RGB

Minpunten

• Geen fysieke handleiding

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Ik heb dit product gekocht om een upgrade te doen voor mijn huidig gaming pc. Ik heb het zelf met de Ryzen 7 7800X3D gekoppeld en met 32GB DDR5 ram van Trident-z. Het feit dat dit een erg high end Moederbord is is erg fijn. Nog een pluspunt is dat het mooi zwart kleurig is. ZEER TEVREDEN MEE!

Pluspunten

• AM5 SUPPORT
  • DDR5 SUPPORT
  • GOED KWALITEIT
  • GOED MATERIAAL
  • STEVIG

Minpunten

• Geen!

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

de installatie is enorm gemakkelijk en het Bios eenvoudig, kan veel aan door het hoge vrm, aan te raden ook voor onervaren gebruikers

Pluspunten

• Prijs kwaliteit verhouding
  • Goede vrm
  • WiFi
  • goed en duidelijk Bios

Minpunten

• 1 M.2 via Chipset

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Eerder een positief ervaring gehad met MSI moederborden, voor mijn nieuwe systeem met de AMD 7800x3D besloten om voor dit moederbord te gaan, prijs, interne/externe aansluitingen waren ideaal.

Zover geen klachten en de Msi software zoals Mystic light (rgb control ) en Cooling wizard (fans control) is top.

Pluspunten

• Robuust gebouwd
  • Veel USB poorten
  • Veel interne aanslutingen
  • Wifi + Bluetooth

Minpunten

• Geen

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Goed moederbord. Heeft alles dat een modern moederbord vraagt

Pluspunten

• Genoeg aansluitingen USB en Fans
  • WIFI en Bluetooth Beschikbaar
  • Goede Prijs

Minpunten

• Geen

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Een degelijk moederbord voor een prima prijs.

Pluspunten

• alle moderne aansluitingen
  • wifi en bluetooth

Minpunten

• onhandige usb c port plaatsing
  • bloatware

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Lang opzoek geweest naar mijn nieuwe game PC. Uiteindelijk terecht gekomen bij dit moederbord van MSI en wat een goede keuze is dit geweest! In combinatie met de Ryzen 7 7800x3d en Lexar Ares RGB 32GB (6000mhz, 30cas) behaal ik een heerlijke boot tijd van 15 seconden. Bios flash ging de eerste keer niet goed maar dit kwam door een fout die ik had gemaakt op de USB stick, na het installeren van Windows bios flash gedaan en dit ging in 1 keer goed.

Zou dit moederbord zeker aanraden aan mijn vrienden en bekenden!

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Goede prestaties

Minpunten

• Geen

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

zeer onder de indruk van de product

Pluspunten

• 3 m.2 slots
  • hoge kwaliteit
  • wifi

Minpunten

• geen

goed product

Pluspunten

• Hoge kwaliteit

Minpunten

• .

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Fijn moederbord, doet goed zijn taak voor de gemiddelde gebruiker. Bouwen met dit moederbord ging uitstekend!

Pluspunten

• 3 m.2 slots
  • Wifi en bluetooth
  • Goede I/O

Minpunten

• Geen PCIe 5.0

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Heb net mijn moederbord omgewisseld voor dit moederbord, en heb niks anders dan goede reacties.
Hij werkt super en start ook snel op.

Pluspunten

• Werk snel
  • Goeie kwaliteit
  • Werk goed met RGB

Minpunten

• USB op moederbord iets te weinig aantallen

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Bios is makkelijk te gebruiken en overzichtelijk. Alle aansluiting bevinden zich aan de buitenkant waardoor je de kabels makkelijk kan wegwerken. Er zijn daarnaast veel aansluitingen zoals usb C en usb 3.2.

Pluspunten

• Veel aansluitingen
  • Aansluiting aan de buitenkanten
  • Toffe BIOS
  • Goede VRM
  • Goed geluid

Minpunten

• Niet super snel opstarten

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Eerste keer sinds ik begonnen met het bouwen van pc's dat ik voor MSI ben gegaan. Veel betaalbaarder dan Asus-borden en minstens even goed. Smooth ride so far, kan 'm zeker aanraden!

Heb er de 7800X3D op zitten en doet alles wat er van verwacht wordt!

Pluspunten

• Veel USB poorten
  • Prijs/kwaliteit
  • Mooie look

Minpunten

• Geen reset voor BIOS

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Dit moederbord werd me aangeraden door een vriend voor mijn nieuw game pc. Het moederbord ziet er mooi uit en alle aansluiting zijn logisch geplaatst. Initiële boot was langzaam maar door 1 geheugen setting aan te passen is dat ook opgelost.

Niet het goedkoopste moederbord maar wel een mooi verhouding tussen prijs en mogelijkheden.

Een aanrader.

Pluspunten

• Kwaliteit
  • Heldere handleiding
  • Logische plaatsing aansluitingen

Minpunten

• Geen fysieke handleiding

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Dit MSI MAG B650 Tomahawk Wifi moederbord gekocht in combinatie met een AMD 7800X3D en G.Skill 6000Mhz DDR5 geheugen. Deze combinatie werkt stabiel en snel.
Het moederbord heeft voldoende USB poorten en een goede audio chip.
Verder is het moederbord is mooi neutraal zwart.

Helaas geen PCe-5 sloten dus wellicht iets minder toekomst bestending (voor zover dit mogelijk is bij een PC).

Pluspunten

• Uitstekende audio
  • Genoeg USB poorten zowel intern als extern
  • Mooi zwart moederbord
  • Loopt stabiel met AMD 7800X3D

Minpunten

• Geen PCIe 5

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Dit is een van de beste moederborden als je in de markt bent voor een moderne AMD CPU. De installatie was erg handig uitgelegd in de handleiding en was daardoor erg goed te doen. Verder is het ook een erg goed bord met veel snelle USB poorten en een gemakkelijke manier om M.2 SSD's te installeren. Erg tevreden.

Pluspunten

• Erg handige handlijding
  • Makkelijk te installeren
  • Uitgerust met veel handige opties en poorten

Minpunten

• De bijgeleverde SATA kabel werkte niet goed bij mij omdat hij gehoekt was terwijl dat niet paste bij het moederbord. Een rechte zou voor mij handiger zijn geweest.
  • De handleiding, dan wel heel handig, is alleen digitaal te verkrijgen via de QR code.

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Alles installeren was helder, goede user manual. Zeer tevreden klant met mijn AMD Ryzen 7 7800X3D

Pluspunten

• Hoge kwaliteit voor prijs
  • Uitgerust met wifi
  • USB Poorten

Minpunten

• Geen PCIe 5.0 M.2 slots

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

dit product is wel aan de prijzige kant maar zeker het geld waard erg snel en mooi van kleur

Pluspunten

• hoge kwaliteit
  • zeer snel
  • mooie kleuren

Minpunten

• prijzig

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Gekocht samen met een ryzen 7 7700 en 32gb ddr5 6000MHz CL30 Corsair vengeance werkgeheugen (CMK32GX5M2B6000Z30). Werkte meteen na de eerste opstart.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Goede VRM
  • Goede io
  • Meer dan genoeg PCIe en M.2 slots
  • Alle M.2 slots zijn gen 4
  • geïntegreerd i/o shield
  • 6 4-pins sysfan headers
  • Vriendelijk voor beginners

Minpunten

• Ondersteunt geen PCIe gen 5
  • Duur
  • M.2 slot 1 moeilijk te bereiken als je een grote luchtkoeler hebt.

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Prima product en goede prijs. Snelheden zijn top.

Pluspunten

• Aantal M.2 sloten
  • WiFi + BlueTooth ontvanger
  • AM5
  • USB poorten

Minpunten

• Geen

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Een zeer goed moederbord voor de prijs. tot nu toe werkt alles perfect. alleen is de boot tijd is wat aan de lange kant. het moederbord heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt en een goeie audiocodec.
Ik zou dit moederbord zeker aanraden

Pluspunten

• Wifi
  • Mooi
  • Veel USB poorten
  • goede audiocodec

Minpunten

• Geen PCIe 5.0 M2 slots
  • Lange boot tijd

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Fijn en gemakkelijk moederbord. Is makkelijk te plaatsen. Heeft genoeg IO poorten. Vind alleen het gebrek aan meerdere USB C poorten jammer maar dat wordt verholpen door mijn case en mocht dat nodig zijn is er eventueel nog ruimte voor een dedicated expansion kaart. Alles werkt zeer makkelijk inclusief de bios (die btw een click bios is dus ook bedienbaar is met je muis). Ook handig dat er troubleshooting led's op zitten voor mocht er een error zijn.

Pluspunten

• Veel USB A poorten
  • Netwerk (zowel bedraad als draadloos dmv wifi)
  • Goede audiocodec
  • ruimte voor expansion cards
  • Heat sink voor je Nvme SSD
  • Haalt gelijk de juiste drivers op om aan de slag te kunnen

Minpunten

• Weinig usb c poorten
  • Zorgt voor langere boot met AMD expo aan (kan ook aan mijn fysieke ram opstelling liggen)

Heb jij ook een MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI?