Gemiddelde gebruikersscore
Voor 450 euro zo ongeveer de beste 4k monitor die je kunt kopen, en zo ongeveer de enige die ook nog eens 144 Hz aankan. Kleuren worden zeer accuraat gereproduceerd en het beeld in games is soepel zolang je een GPU hebt die 4k fatsoenlijk kan trekken. Hoewel het niet de true blacks van OLED of de extreem hoge peak brightness van mini-LED heeft, wordt HDR content alsnog vrij goed weergeven.
Wel ziet wit op SDR content er af en toe iets te warm uit, en de knoppen voor de OSD zijn vrij ongemakkelijk waardoor je beter af bent met de AOC G-Menu software waarmee je alles in het OS kunt aanpassen dat je normaal in de OSD zou doen.
Gekocht als vervanging van m'n oudere Phillips 4k 60hz scherm die eigenlijk meer voor office werkzaamheden was dan gaming. Ik had al een vergelijkbaar model van AOC die 1440p was en 155hz en nu met deze ernaast is mijn set up compleet.
Scherm is ideaal voor gaming en performt erg goed. De voet die niet symmetrisch is kan wat vervelend zijn als je nog gebruik maakt van een soundbar en ik merk dat de prjs sinds mijn aanschaf aardig gestegen is. Ik had de monitor in juni 2024 voor €496 gekocht en ik zie dat op het moment van deze review het scherm nu €655 is.