Ik heb de babyfoon nu een tijdje in gebruik en hij werkt erg goed. Accu gaat lang mee (8+ uur), goed beeld en stabiele verbinding met de camera via de app en de baby monitor.
Ik heb wel een wifi-connectie probleem ontdekt en uiteindelijk opgelost. Je kunt er namelijk voor zorgen dat de baby monitor ook gebruik kan maken van de Wifi verbinding (naast de radio frequentie).
Als je graag je 2.4 / 5ghz wifi netwerk wilt gebruiken voor een sterke verbinding tussen de camera en de monitor, dan moet je de versleuteling op WPA2-PSK AES only zetten (vaak wordt er een dual mode gebruikt en die brengt het apparaat in de war). Je kunt gewoon een 2.4 en 5ghz gecombineerd wifi netwerk gebruiken. Tenslotte moet je de instelling op de baby monitor bij 'aansluiting' op 'direct + WLAN' instellen via het instellingen menu.
De babyfoon werkt simpel en kent alle functies die je op andere babyfoons ook terugvind. Geluidsregistratie is goed, beeld is scherp ook s’nachts.
Met de app kun je de functies van je babyfoon overnemen. Zo hoef je de babyfoon niet mee te nemen, zodra je even weg bent. Voordeel is ook dat je push messages kunt instellen, zodra geluid of temperatuur gemeten wordt onder/boven een door jou ingestelde waarde.
Nadeel vind ik de sterke wifi verbinding die vereist is. Voor vakanties waar je over het algemeen slechte WiFi hebt, wordt de app onbruikbaar. Je hebt dan wel nog je babyfoon die tot 300 meter bereik heeft (niet getest). Deze werkt altijd en dat werkt heel fijn.
Let er wel op dat je je camera van te voren goed zet, want deze kan niet vanuit de app/babyfoon aangepast worden, wat sommige babyfoons wel kunnen.