Fijnste scherm wat ik tot nu toe heb gehad. Hiervoor een ASUS TUF VG27AQ gehad, en een LG 27UL850 4K met HDR 400, en ik merk dat dit scherm HDR 600 wel echt meer indruk maakt. Het is subtiel de HDR maar bij dit beeldscherm heb ik echt het gevoel dat ik HDR beter aan kan hebben en bij m'n vorige LG-monitor was HDR ook wel leuk om mee te experimenteren maar had toen zoiets van HDR is niet heel boeiend, en deze monitor heeft dat wel echt veranderd om in het vervolg ook naar dezelfde HDR-classificatie te kijken (HDR 600) of hoger.
Door HDCP 2.2 classificatie kan ik bevestigen dat Netflix 1440p+ kan weergeven (helaas nog geen andere streamingdiensten) en dat ziet er significant beter uit dan 1080p upscaled naar 1440p (zonder HDCP 2.2 classificatie. Verder fijn die usb down steam voor petrifiëren opladen.
De Philips 27M1F5500P is een goede monitor met mooie specificaties: 27 inch, IPS en 1440p resolutie. Ik was met name opzoek naar een refresh rate hoger dan 144Hz. Het verschil tussen 240Hz en 144Hz is goed merkbaar.
De monitor heeft een vrij uniforme backlight, geen last van backlight bleed. Ik heb de monitor kunnen aanschaffen voor een introductieprijs van €450, de huidige prijs maakt de monitor minder interessant.