![]() |
Benchmark - The Last of Us Part 1 PC - Langverwachte port in slechte staat De pc-versie van The Last of Us kampt sinds release met allerlei problemen volgens gamers. Is het geklaag terecht en zijn de prestaties echt zo dramatisch? Wij gingen op onderzoek uit. |
Van vrienden met een PS gehoord dat ik dit spel echt moest gaan spelen. Helaas duurde het even voordat dit spel uitkwam op PC. Bij release direct gekocht, maar het valt mij ontzettend tegen. De gameplay is erg repeterend. Het spel moet het vooral hebben van het sterke verhaal, maar dat is voor mij onvoldoende om het boeiend te houden.
Ik ben onlangs dan eindelijk aan deze game toegekomen. Het verhaal, de omgevingen, de personages, het is allemaal erg overtuigend. De game is een 'typische' naughty dog game waarbij actiesecties afgewisseld worden met puzzels, bijvoorbeeld door slim dozen of ladders te verplaatsen of te klimmen op plaatsen die je niet verwacht.
In sommige secties van de game moet je echter 100'en (zo voelt het soms) mensen afknallen, tot op het punt dat het tegen verveling aan grenst. De combat is een beetje knullig, al denk ik dat dat bewust is gedaan om het spannender te maken, maar dat werkt dus niet lekker met sommige (te grote) actiesegmenten.
The last of us is goede story game en het heeft een goede soundtrack, maar op de pc zitten er wel veel bugs in.