€ 252,- bij NBB.com

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
29 augustus 2023 Rapporteer
Product gekocht 0

Bij het configureren nogal wat drempels ervaren, en we konden niet makkelijk vinden hoe. Het is slechts een access point, hoe moeilijk zou dit moeten zijn? Freek van MyMediaCenter.nl gaf een goede tip:
Daar moet je zijn. Installeer de "Ubiguity Enterprise Network" app op jouw telefoon.
Onderaan staat met donkerblauwe tekst op zwarte achtergrond (lekker handig....) dat je zelf kunt configureren. Je komt in een startup-scherm met bovenaan 3 mogelijkheden: Kies AP (Access Point). Volg de instructies en op een bepaald moment vraagt de app om met de camera van de telefoon de QR-code van jouw nieuwe Ubiquity te scannen. Dit piepkleine QR-code-tje staat achterop het device. Nu kun je het ding basic gaan instellen.... very very basic. Als je meer wil, dan hang je aan het Ubiquity-infuus wat betreft tools en software.
Wat jammer is dat het ding geen web-interface heeft waarin je hem fatsoenlijk kunt configureren.

Pluspunten

• Ziet er zeer netjes uit en goed gebouwd
  • Ondersteunt 6GHz-band, momenteel best uniek
  • Voeding via POE, zeer praktisch

Minpunten

• Wordt gemanaged via Ubiquity server, daar gaat je privacy
  • Geen config tool voor MAC met Intel
  • Geen web-interface om on-line te configureren
  • Wel een fors stroomverbuik: Ding wordt heet
  • Config kan met GSM-telefoon, maar alleen basics

3 van 5 sterren (Voldoende)
30 augustus 2023 Rapporteer

Ubiquiti UniFi U6 Enterprise

De prijs is echt hoog. Ik heb hem 2e hands voor een gunstige prijs kunnen overnemen.
Als standaard Unifi AP is ie zo te integreren.
Echter, 6GHz vereist WPA3 dus je kan niet eenvoudig een bestaande SSID uitbreiden met 6GHz.
Wordt best warm.
Vereist POE+ (30 Watt) over 2.5 Gbps. Unifi heeft geen injectors hiervoor.
Ik heb hem nu aangesloten op een 1Gbps POE+ injector (mijn POE switch ondersteunt geen POE+)

Ik hoop in de toekomst een software update naar Wifi 7 te krijgen.

Pluspunten

• Standaard Unifi AP, zo te integreren in bestaand Unifi Controller
  • 4x4 met belachelijk hoge link speeds (2200 Mbps)
  • 6GHz ondersteuning

Minpunten

• Hoog stroomverbruik, wordt goed warm
  • Heeft POE+ over 2.5Gbps nodig. erg ongebruikelijk
  • 6 GHz vereist WPA3 en daarmee een nieuw SSID

16 juni 2023 Rapporteer

Ubiquiti UniFi U6 Enterprise

Gekocht om thuis eindelijk ook 6GHz te doen, want al mijn apparaten hier doen dat inmiddels (Intel 12th gen laptop/desktop), terwijl er al tientallen overige access points de 5GHz bevuilen in dichtbewoond appartementencomplex met allemaal onnodige WiFi-repeaters... 😒

Anyway, het AP werkt zeer goed, met als enig grote minpunt het echt overdreven hoge stroomverbruik (15W gemeten idle ongeveer). T.o.v. 6W met UAP-AC-Pro.

WiFi-6E (6GHz) is nog niet geweldig qua implementatie op de clients, waaronder de Intel WiFi AX210 kaarten die hem soms niet zien, maar dat is geen minpunt van dit AP.

Dat van idle stroomverbruik lijkt me echt een bug; er is ook een overdreven hoge 'load' (~ 2.50), dat lijkt me niet oké. Als ze met een firmware-update dit kunnen terugbrengen zou ik er wel vijf sterren van maken.

Pluspunten

• Retesnel
  • 2.5 Gbit/s ethernet uplink
  • 'Zero-wait DFS', dus snel je WiFi 'up' op hogere kanalen zonder te wachten. Hoe dit kan is me een raadsel, maar het is een beschreven feature. geen bug.
  • 4x4 MIMO met 160MHz op zowel 5GHz als 6GHz! 🚀

Minpunten

• Wordt onwijs warm, uh, HEET eigenlijk 🥵
  • Stroomverbruik ~ 15W met 3 idle clients
  • Missing feature: SSIDs op 6GHz WiFi moeten WPA3-only zijn, dus je kan niet je algemene WPA2+WPA3 (mixed) SSID inschakelen op 6GHz, terwijl je verwacht dat ditzelfde SSID prima als WPA3-only op 6GHz zou moeten kunnen
  • Prijzig
  • Groot en zwaar (~ 1kg), dus houd rekening met stevige montage aan muur/plafond.
  • Geen bedrade downlink meer (UAP AC Pro had dat nog wel bijvoorbeeld)

17 mei 2023 Rapporteer

Ubiquiti UniFi U6 Enterprise

Fair warning: dit is een zeer subjectief en ongedetailleerd review, maar misschien helpt het toch iemand.

Mijn situatie:
Mijn ISP (Vodafone Duitsland) router had problemen de WIFI verbinding met al mijn devices vast te houden (speakers, tv, telefoons, laptops en etcetera) en daardoor onstonden vaak problemen waarbij ik die devices opnieuw moest verbinden. Dit probleem wou ik permanent oplossen met een enterprise level device omdat ik nooit een echt goeie consumer router/AP heb ervaren + Ik kon deze Ubiquiti U6-Enterprise AP (relatief) goedkoop krijgen als B-Ware.

Mijn ervaring:
Sind ik de U6-enterprise in gebruikt heb blijven al mijn devices permanent verbonden. Snelheid is goed, al kan mijn internet aansluiting deze router bij lange na niet tot zijn grenzen brengen en daardoor kan ik daar weinig over zeggen.

Pluspunten

• Stabiele verbinding
  • Easy-to-use (setup kan je doen met je telefoon)
  • Goed geprijst voor business-grade apparatuur

Minpunten

• Duur (in vergelijking met consumer-grade stuff)
  • Overkill voor thuisgebruik

Heb jij ook een Ubiquiti UniFi U6 Enterprise?