Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
lbroekho3071
29 mei 2024 Product gekocht

Creality Ender 3 S1 Pro

Fijne printer om met 3D-printen te starten en doet wat hij moet doen. Het initieel afstellen van de hoogte van de printkop ten opzichte van het bed is even een proces maar goed te doen. Er zijn een aantal puntjes wat ik liever anders had gezien maar voor deze prijs kun je opzich niet klagen.

Pluspunten

• Simpel in gebruik
  • Goede printer om mee te beginnen
  • Licht en vrij portable
  • Automatisch afstellen

Minpunten

• De firmware is niet iets om over naar thuis te schrijven
  • Luider dan verwacht
  • Het installeren van de "toren" op de body is gemartel
  • Geen behuizing

RdTheije Newbie
8 oktober 2023 Product gekocht

Creality Ender 3 S1 Pro

Erg fijne printer. Levert goede mooie prints. Eenmaal de juiste setting gevonden is het appeltje-eitje. Ik heb hem tot nu toe gebruikt met PLA+ en PETG. Ik heb goede ervaring met eSUN filament. De verlichting is erg handig, zodat je de printer overal kunt neerzetten en toch goed kunt kijken naar de prints.

Pluspunten

• Nette prijs
  • Eenvoudig gebruik
  • Veel informatie over te vinden
  • Nette prints
  • Verwarmd bed
  • Betrouwbaar

Minpunten

• Kabelgeleiding naar de extruder is knullig. Eenvoudig op te lossen met een paar geprinte geleiders/kapjes
  • Geen stille printer door de ventilatoren

Chris2
2 juli 2023 Product gekocht

Creality Ender 3 S1 Pro

Dit is mijn eerste 3d printer. En ik moet zeggen; ik ben er erg tevreden over.
Als je eenmaal weet hoe je het bed moet levelen en alles moet instellen dan print hij zeer netjes en nauwkeurig. Hij is betrouwbaar en 99% van de prints gaan zonder enige problemen.
Tip: Maak het bed schoon met alcohol tussen elke print.

Om het meeste uit de printer te halen en om hem sneller en nauwkeuriger te laten werken is een Creality Sonic Pad aan te raden.

Prima printer om mee te beginnen als beginner die nog nooit met 3d printers gewerkt heeft. Heb er al erg veel dingen mee geprint. Van praktische beugeltjes, leuke figuurtjes, navigatiemontage tot fork-covers voor de motor in een goude kleur PLA.

Pluspunten

• Goede prijs
  • Erg nette prints
  • Zeer Betrouwbaar
  • Upgradebaar
  • Verwarmd bed, warmt snel op
  • Kan printen op hoge temperaturen. Dus je kan er veel materialen mee printen (Zelf doe ik vooral PLA/PETG)

Minpunten

• Heeft een creality pad als upgrade nodig om alles eruit te halen
  • Aan het begin even uitvogelen hoe hij werkt. Maar hiervoor staan er meer dan genoeg filmpjes op Youtube etc. Dit is ook onderdeel van de leercurve en erg interessant/leuk.
  • Geen Enclosure
  • Geen Filters

dcnldcnl
28 november 2023 Product gekocht

Creality Ender 3 S1 Pro

Voor een eerste printer is dit een solide keuze. Prints zijn netjes zonder al te veel te tweaken.
Later heb ik de tijd genomen om mijn printer's steppermotoren te calibreren (±0.02mm) dit kon gemakkelijk in met het touch interface.
Deze printer vraagt om Klipper (custom firmware).

Pluspunten

• Relatief gemakelijk in gebruik
  • Grote community
  • Hot end en bed kunnen hoge temperaturen aan
  • Feature rijk voor de prijs
  • Nette prints out of the box

Minpunten

• Ruis van ventilatoren

lizardking72
21 april 2023 Product gekocht

Creality Ender 3 S1 Pro

Bij het eerste keer aanzetten van de printer ging de printkop direct door het PEI bord heen:-(
Na uren en uren tunen kreeg ik er een print uit die op het PEI bord bleef zitten en het niet beschadigde.
Tijdens printen gebeurd het soms dat de printer spontaan gaat booten. Printerkop raakt vaak je print waardoor de print soms omvalt.
Na 1 maand is de printer er helemaal mee gestopt. krijg nu alleen nog maar overheat errors.
Wilde een printer waarmee je snel iets kan printen. Dat is het dus niet en je blijft tunen. Bij elke print weer.
De support van de printer bij creality is van het niveau "Zit de stekker erin".

Gelukkig ben ik nog in bezit van mijn Ender 3 pro printertje met 32bit moederbord.

Pluspunten

• Heeft een PEI bed
  • Kan hoge temperaturen aan
  • dual Y as
  • Licht boven de printer is goed

Minpunten

• Na 1 maand defect
  • Bed levelen kost veel tijd
  • Tunen in Cura kost veel tijd
  • support

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Creality Ender 3 S1 Pro?