De Samsung QN85B is een miniled-tv met een hoge helderheid, goede gamingfuncties en goede kleurweergave. Dat maakt de tv geschikt als allround model voor gebruik in een helder verlichte ruimte. Door de toepassing van een ips-paneel valt het native contrast wat tegen, en bij weinig omgevingslicht is soms duidelijk blooming zichtbaar, bijvoorbeeld rond heldere ondertiteling. Daardoor is de tv niet voor elk scenario de optimale keuze. Een groot voordeel is de prijs. Eind maart 2023 kost de geteste 55"-versie nog maar 850 euro; dat is minder dan de helft van de introductieprijs van een jaar geleden. Lees verder »
Deze 55 inch 4K MiniLED-tv van Samsung levert topkwaliteit beeld met heldere kleuren, goed contrast en brede kijkhoeken. Dankzij 120Hz en HDMI 2.1 is hij perfect voor gamen. Het Tizen smart platform werkt soepel en het geluid is verrassend goed voor een platte tv.
Ik ben ontevreden met de prijs/kwaliteitverhouding. Voor zo'n € 3000,- krijg je een tv met flink wat blooming, dirty screen effect en vrij slechte omgang met beweging. Dit is vooral te zien met sportwedstrijden, dus daar zou ik hem niet voor aanraden.
Had gelezen dat deze tv bijna perfect zou moeten zijn, maar dat is hij zeker niet alhoewel ik eerlijk moet zeggen dat hij in de buurt komt bij het kijken van films (als je niet al te veel op blooming let). Met de weergave van sport valt hij echt door de mand.
Ik lees nu dat de tv van binnen anders is dan de Amerikaanse variant wat de zeer positieve Engelse reviews zou kunnen verklaren.
Iets wat je nooit in reviews leest, als de tv uit staat is het scherm gegolfd, ook erg lelijk. Vorige Sony wel strak.
3 sterren maar punt eraf voor de hoge prijs.