Ik had eerst een IPS scherm maar daar ben ik vanaf gestapt vanwege 'zwart' wat eerder grijs is, en ongelijke backlight ('IPS glow'). Daar heeft dit scherm met VA technologie geen last van. De zwartwaarden zijn uitstekend (niks op aan te merken).
Het scherm heeft ook een sRGB mode waardoor beeld vanuit een PC niet oversaturated wordt. Verder is er een overdrive instelling ('SmartResponse') waarbij 'Faster' het beste compromis lijkt zonder motion artifacts.
Wel is er in sommige content (games) wat VA flicker. Dit betekent dat de helderheid van het scherm iets wisselt afhankelijk van het aantal frames dat het per seconde krijgt. Veel VA schermen met FreeSync hebben hier last van. Een FPS limit helpt iets.
Er is geen local dimming dus vanzelfsprekend voegt de HDR mode weinig toe (maakt het beeld vooral feller waardoor het contrast juist minder wordt).
Mooie grote gaming scherm
Idiaal ook voor playstation gebruikers
Ook in hoogte verstelbaar
Zeer gemak
En contrast is ook verbazing goed!
Met al en al echt een top scherm
Voor gamen en films!
Mooi en groot 1440p scherm met 144hz voor een zeer goede prijs. Lekker vloeiende bewegingen en scherp. Beeldkwaliteit is goed, mooie kleurweergave en goed contrast en een prima inkijkhoek. Ontwerp is mooi met nog wel wat verbeterpunten.