Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Product geleend +3

De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review. Rooieduvel schreef afgelopen jaar 12 reviews, waarvan 67% gesponsord.

De Z690 Tomahawk van MSI is een net, betaalbaar bord waarbij geheugen hergebruikt kan worden vanwege ondersteuning voor DDR4. Het bord is vrij compleet, heeft drivers op USB en kan redelijk goed overklokken. RGB ontbreekt wel op het bord en de plaatsing van de SATA connectoren is een beetje apart.

Pluspunten

• Ondersteuning voor het goedkopere DDR4
  • Driver USB stick in plaats van DVD
  • Betaalbaar Alder Lake bord
  • Complete featureset
  • Overklokken goed mogelijk

Minpunten

• Standaard geen RGB aanwezig
  • SATA connectoren beetje apart geplaatst

15 juli 2022 Rapporteer

Dit is een uitstekend moederbord met veel functionaliteiten. Voor mij is de wifi en bluetooth functionaliteit een grote meerwaarde, al stond daar een stevig prijskaartje tegenover. Alleen de meegeleverde handleiding was een stuk minder. Online is er een betere te vinden, uiteindelijk hebben vooral de internet fora mij verder geholpen.

Pluspunten

• Wifi & Bluetooth
  • 4 M.2 sloten
  • Goede Kwaliteit
  • Robuust
  • Mooi

Minpunten

• Handleiding
  • Prijs voor Wifi & Bluetooth

Product gekocht 0

Uitstekend moederbord, gekocht op Amazon 4-6-2022. Veel M.2 sloten en robuust design fijn om mee te werken. Duidelijke handleiding en fijn dat het bovenste PCIE slot is versterkt. Bluetooth en Wifi was ook een reden dat ik dit moederbord heb gekozen.

Pluspunten

• Veel M.2
  • Duidelijke handleiding
  • Wifi en Bluetooth
  • Versterkt PCIE slot

Minpunten

• nog geen

6 november 2022 Rapporteer

MSI MAG Z690 Tomahawk WiFi DDR4

Voorlopig een prima MB. Wel veel gedoe met configureren icm Raptor lake i13600 & Noctua cpu cooler. Dit is het tweede exemplaar, het eerste raakte beschadigd aan de socket door verkeerde montage cooler (backplate) Ik was altijd EVGA fan maar die stoppen ermee. Toch een uitstekend !

Pluspunten

• flash bios zonder cpu mogelijk
  • bluetooth+wifi
  • 4x m2.1
  • goede specs
  • ddr4 is goed genoeg
  • aansluitingen op goede plaats

Minpunten

• mist goede gebruikshandleiding
  • kritisch qua montage koeler

21 augustus 2022 Rapporteer

MSI MAG Z690 Tomahawk WiFi DDR4

Mooi moederboord. Dit was mijn eerste PC die ik heb gebouwd en de beschrijving die MSI meegeeft heeft me goed geholpen met een paar onzekerheden. Makkelijk te installeren en de BIOS is overzichtelijk. Wel jammer dat er geen non-WIFI versie van deze moederboord is met DDR-4.

Pluspunten

• Mooie vormgeving
  • BIOS overzichtelijk
  • Voldoende slots

Minpunten

• Prijs

MSI MAG Z690 Tomahawk WiFi DDR4

Mooi Z690 board die stevig aanvoelt, er goed uit ziet en een integraled i/O shield heeft. De BIOS is duidelijk en brengt je meteen naar de belangrijkste zaken. De VRM's lijken koel genoeg te blijven en de prestaties zijn (ook volgens reviews) erg goed. Het is wel een prijzig board.

Pluspunten

• Stealth look
  • Stevige bouw
  • Duidelijke BIOS
  • integrated I/O Shield
  • Afwerking

Minpunten

• Geen cpu_opt header
  • Geen (subtiele) RGB
  • Prijzig

MSI MAG Z690 Tomahawk WiFi DDR4

Voor mij een perfect moederbord. Veel mogelijkheden en aansluitingen. Kan er veel mee aanpassen in de bios, toch simpel genoeg voor mijzelf om mee te rommelen. Solide bouwkwaliteit en alles ZWART. Heel fijn als je geen zin hebt in RGB. Op gevoel deze verkozen boven een asus, geen spijt van!

Pluspunten

• Kwaliteit
  • gekoelde m.2 slots
  • Bios
  • VRM
  • geen rgb

Minpunten

• geen rgb
  • Duur (maar dat zijn ze allemaal)

11 juni 2022 Rapporteer

MSI MAG Z690 Tomahawk WiFi DDR4

Gebruik het met een i9 12900k. Makkelijk on mee te overclocken en een goede prijs.

Een van de enige moederborden dat ik bij mijn zwarte build kon passen

Pluspunten

• Kwaliteit
  • Aesthetics
  • Overclocking

Minpunten

• Weinig ARGB connectors

Heb jij ook een MSI MAG Z690 Tomahawk WiFi DDR4?