€ 170,- bij Art & Craft Nederland

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
21 april 2022 Rapporteer

In oktober 2021 kwam msi met een nieuwe behuizing de Quietude 100S. De naam verklapt al deels wat de belangrijkste feature is van deze kast namelijk dat deze stil moet zijn. Ook voor het uiterlijk van deze kast heeft MSI gekozen voor een meer ingetogen uitstraling.

Pluspunten

• rustig design
  • ingebouwde fan en rgb controller

Minpunten

• niet zo stil als verwacht

MSI MPG Quietude 100S

Hele mooi strakke case. Vind persoonlijk een doorkijkje altijd wel mooi maar hoef niet aan de voorkant alle fans te zien zitten. Daarnaast zijn de RGB ledstrips onder frontpallen en bij de PSU shroud heel subtiel, en werken mooi icm de ingebouwede RGB controller en knop bovenop de case.

Qua geluid het het misschien iets stiller gekund, maar vind ik lastig te beoordelen. Scheelt enorm tov mijn oude pc! Het is vooral jammer dat ze adverteren met geluidsdempende panelen, maar bovenop zal je denk ik eerder kiezen voor het stoffilter dan het geluidsdempende paneel omdat je anders je top exhaust blokkeert.

Ik maak zelf wel gebruik van de HDD/SDD bay onderin de case. Je kunt hem nog een stukje naar voren verplaatsen en zo past mijn PSU (15cm diep) er gewoon in.

Overall een mooie case met strak design en genoeg ruimte om alles netjes in weg te stoppen.

Pluspunten

• Strak design
  • Ingebouwde RGB controller
  • FAN/LED control knoppen op front IO
  • Voldoende aansluitingen op front IO

Minpunten

• Geluidspanaal bovenop blokeert exhaust

MSI MPG Quietude 100S

Mooi ruime case, prettig dat er een RGB controller was inbegrepen. De front IO is prima, maar het toolless design is wel fijn. Toen hij bij mij aankwam was de drive tray echter wel ingedeukt.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • RGB
  • Goede front IO

Minpunten

• Zwaar

23 april 2022 Rapporteer

MSI MPG Quietude 100S

Kast gekocht om mijn MSI build af te maken.
Strak design , front panel is van zware en mooie kwaliteit.

HDD-bay blokkeert de voeding, deze is gelukkig wel removeable, niet goed over nagedacht.
De Fan controller de erbij wordt geleverd is fijn maar jammer dat de enigste opties 0/70/100% zijn.

Pluspunten

• Strak design
  • GPU support bracket
  • Fan controller

Minpunten

• HDD bay blokkeert de voeding
  • Fan controller

MSI MPG Quietude 100S

I was looking for a pc case that's well built, looks good, and fits my components. The case is silent, and the hinge on the glass door works amazing.
My GPU, PSU, and AIO all fit nicely.

Pluspunten

• Good build quality
  • Good price

Minpunten

• Dust can come through the bottom opening

Heb jij ook een MSI MPG Quietude 100S?