Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Sparks.nl
3 maart 2024 Rapporteer Product gekocht

MSI Optix MPG321UR-QD Zwart

Dit MSI scherm heeft voor het geld wat ik betaald heb een uitstekende beeldweergave. Dat was de hoofdreden (naast het aantal aansluitingen) waarvoor ik dit scherm kocht als vervanger van mijn deels defecte LG scherm (de achterkant folie laat los).

De grootste nadelen van dit scherm:
- Je hebt niets aan de KVM switch omdat het toetsenbord en de muis pas in Windows werken (je kan dus niet op DEL drukken om naar de BIOS te gaan). Daarnaast geeft de KVM switch niet alle toetsenbord aanslagen door en dat is extreem irritant als je teksten typt.
- De minimale helderheid had voor mij ook best de maximale helderheid mogen zijn... Ik ben lichtgevoelig en voor mij is dit nog steeds erg fel.
- Geen power levering over USB-C

Wat ik niet getest heb: 144Hz in gaming en HDR: lekker belangrijk...

Pluspunten

• Beeld weergave
  • 144Hz (voor wie het wat boeit)
  • Aantal aansluitingen

Minpunten

• Toetsenbord en muis op KVM Switch werkt pas in WIndows (Je kan dus niet naar de BIOS)
  • KVM Switch geeft haperende toetsenbord inputs door
  • Minimale helderheid niet laag genoeg voor lichtgevoelige mensen
  • Vaak pas beeld bij auto beeldselectie als je in Windows zit
  • Geen power levering over USB-C

Valdorim Newbie
1 december 2023 Rapporteer Product gekocht

MSI Optix MPG321UR-QD Zwart

Gekocht tijdens black Friday voor een interessante prijs. HDR weergave van het scherm is erg mooi en ook gsync werkt perfect waardoor het een fantastische 4K gaming monitor is. Het voelt als een kwalitatief apparaat. Tegelijkertijd is er een vervelende issue: als ik het scherm na uitschakeling van de pc niet uit doe, begint deze na een paar dagen kuren te krijgen. Het scherm schakelt dan steeds naar zwart beeld en schakelt dan weer aan. De melding van “HDR” wordt dan weergeven. Ik kijk dus even aan hoe dat zich ontwikkelt. Tot nu toe is de oplossing simpel, maar het moet uiteraard niet erger worden.

Pluspunten

• Degelijke bouwkwaliteit
  • HDR is mooi
  • Gsync werkt perfect

Minpunten

• Scherm wordt af en toe zwart, schakelt HDR dan uit en weer aan lijkt het

Tjilpje
22 november 2023 Rapporteer Product gekocht

MSI Optix MPG321UR-QD Zwart

Ik heb gewacht totdat de 4K 144Hz schermen met goede kleurweergave een beetje tot een goede prijs zakten - heb voorheen de Gigabyte M32U geprobeerd en die viel sterk tegen (1x firmware problemen waardoor er artifacting op het beeld kwam en 2x DOA, dus allemaal teruggestuurd). Had goede hoop voor deze MSI, de kleuren zijn out of the box voor sRGB erg prima, bij sommige kleurstanden is het rood erg oversaturated maar ik gebruik alleen de sRGB dus het is prima voor mij. Erg fijn dat er ook AdobeRGB bij in zit.

Had ook de headphonejack uitgeprobeerd maar dit was echt slecht (alle lage tonen misten, kabels zaten er goed in).

Gebruik de monitor met DP kabel - HDMI werkte voor mij niet met 144 Hz omdat ik geen HDMI 2.1 ondersteuning heb.

Prima monitor, jammer van de problemen (zwart scherm). Denk er over na om hem terug te sturen.

Pluspunten

• Grootte
  • Kleuren zijn goed (gebruik sRGB)
  • Gsync werkt perfect

Minpunten

• Scherm wordt zwart bij sommige fullscreen programma's na een bepaalde tijd, gaat niet meer aan tot reset (aan/uit)
  • intense flickering bij resolutie verandering in games
  • Headphone jack geluid zwaar slecht - lage tonen missen compleet

Heb jij ook een MSI Optix MPG321UR-QD Zwart?