Hele degelijke en zeer snelle USB-stick met USB-A/B- en USB-C-aansluiting (USB 3.2 Gen1). De beloofde lees- & schrijfsnelheid worden ook echt gehaald, al schijnt het bij langere schrijfsessies terug te lopen - zelf heb ik dat nog niet ervaren. Ook nu ik hem voller heb zitten, ervaar ik geen problemen. Top-USB-stick dus!
128GB versie gekocht als vervanging van enkele oudere sticks. Grootte niet zo belangrijk, 32 tot 64 is meer dan genoeg, maar snelheid was voor mij belangrijk. Meteen uit de verpakking gebenchmarked, dit was ruimschoots goed genoeg. Meteen daarna real life kopieer-acties met videobestanden van 8+GB (van/naar M.2-Samsung970EVOPlus) valt erg tegen. Aangesloten via USB-A of C op USB 3.2-Gen2 controller maakt niet uit. Na lang zoeken deze gekozen, qua prijs-prestatieverhouding doet deze het niet verkeerd vergeleken andere sticks, maar voor stabiel hoge snelheden zul je toch meer geld moeten uitgeven denk ik. Voor mijn normale gebruik zijn deze nog steeds goed genoeg, toch kan ik dit echter niet meer dan 3 sterren geven.
Pluspunten
Voelt goed aan, aluminium behuizing
Wordt wel warm maar niet heet
USB-A en USB-C, niet nodig maar kan wel handig zijn
Leessnelheden zijn goed en stabiel. Om real life kopieeracties met grote bestanden te testen is het wel een vereiste te kopieren naar een snelle NVMe SSD
Ondanks de ingezakte schrijfsnelheden is rond de 97MB/s nog steeds niet slecht te noemen
Prijs-prestatieverhouding best ok
4K Random Write 20-30MB/s is best goed, in de praktijk veel kleine/medium bestanden schrijven varieert tussen 4 en 40MB/s wat niet verkeerd is voor een USB stick
Minpunten
1e benchmark gaf eenmalig iets hoger aan dan geadverteerd maar met real life kopieeracties zakt de snelheid snel terug naar rond de 97 MB/s. Benchmarks met aantal GB geschreven data max 105MB/s
Als de stick meer dan 3-kwart vol is wordt de schrijfsnelheid erg onregelmatig en varieert de snelheid tussen 10MB/s en 65MB/s
Blijkbaar kan voor deze prijs geen continu hoge sequentiele snelheid gegarandeerd worden
Dopjes aan beide einden mogen iets steviger geklemd zitten, kwaliteit plastic voelt wel breekbaar aan
Snelle USB stick met A- en C- stekker. De bruto (ongeformatteerde) capaciteit is echter slechts 123 decimale GB's (1 MB is 1000 Kb) Windows meldt 115 GB binair (1 MB is 1024 Kb) en geformatteerd met NTFS. Dit schijnt bij dit merk vaker voor te komen.
Pluspunten
Snel, ~400 MB lezen en schrijven
USB A en C stekker
Minpunten
Wordt bij lange schrijfacties erg warm.
Snelheid neemt bij lange schrijfacties af tot ~80 MB.
Zeer snelle lees/schrijf USB stick met USB 3.2 Gen1. De 400 MB/s lees/schrijf wordt ook echt gehaald. Erg handig is dat deze versie twee verschillende aansluiting heeft: USB-C en USB -A.
Zeer goede diverse USB stick, haalt echt 400/400 voor een langere tijd. Nadat je minuten achter elkaar data wegschrijft zakt de snelheid in naar ongeveer 80mb/s met hele korte dips (Veel korter dan bij andere sticks die een vergelijkbare hitte bescherming hebben). Wordt niet warm, crasht bij uitzondering.
Pluspunten
Fixed Disk
Geschikt voor Windows to Go
Blijft aan de buitenkant koel
400/400 wordt echt gehaald
80mbps bij langdurig schrijven
Minpunten
Fixed Disk
80mbps bij langdurig schrijven
Voelt en oogt generiek / goedkoop
Crasht als je terwijl die throttled HWInfo open hebt staan
Heb jij ook een Transcend JetFlash 930C 512GB Goud?