Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
16 februari 2023 Rapporteer

Heb deze videokaart nu een aantal dagen in mijn nieuwe pc zitten, maar wat een krachtpatser is dit zeg! Voor een mid-range gaming videokaart is dit wel écht een aanrader. Net zo goed als een RTX 3070, maar fors €100 goedkoper. Top!

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Stille fans
  • Prijs-kwaliteit
  • Ontwerp

Minpunten

• Fors
  • Vrijwel geen RGB

1 september 2023 Rapporteer

ASUS Dual Radeon RX 6700 XT 12GB

Vanaf een GTX970 al een tijd aan het kijken naar een upgrade.
Richtlijn: ca. 350E max; 60fps op 3440x1440; meer dan 8GB vram

Deze kaart voldoet hier aan en op termijn ook, al dan niet met enkele tweaks.
Geen coilwhine op mijn exemplaar.
Power geknepen om hitte en dus ventilator geluid te beperken.
Vram licht overklokt.

Waardig opvolger.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • 12GB
  • Prijs
  • Geen coil whine

Minpunten

• Koelvermogen / afstelling

ASUS Dual Radeon RX 6700 XT 12GB

Deze kaart drie keer aangeschaft, drie keer enorme last van coil whine. Geprobeerd met een andere PSU, meerdere PSU kabels, helaas zonder resultaat. Teruggestuurd en Gigabyte Eagle 6700 XT gekocht.

Pluspunten

• Robuust gebouwd
  • Degelijke kaart
  • Flinke heatsink

Minpunten

• Verschrikkelijke coil whine (3 uit 3)

ASUS Dual Radeon RX 6700 XT 12GB

Grote videokaart die uitstekend gekoeld is en een klein prijsje heeft. Voor ray tracing hoef je AMD niet te kopen want daar presteert ook deze kaart slecht. Daarnaast is het een flinke videokaart dus check even of de videokaart überhaupt in de kast past!

Zelf heb ik deze kaart retour gestuurd omdat de AMD software ongelooflijk veel verdieping van de gebruiker verwacht. Mijn vorige NVIDIA kaart heeft naar mijn mening een veel betere software waar je zeker als beginner beter bij af bent!

Pluspunten

• Goede koeling
  • Ziet er robuust uit
  • Prijs

Minpunten

• Coil whine
  • AMD software
  • Ray tracing prestatie

29 maart 2023 Rapporteer

ASUS Dual Radeon RX 6700 XT 12GB

Met de ASUS Dual Radeon RX 6700 XT koop je een zware, robuuste videokaart. De koeling is beter dan ik had verwacht, en de koelprestaties zijn prima door het zware koelblok. Erg prettig vind ik persoonlijk het sobere design zonder teveel poespas. Dankzij het compacte formaat past deze gemakkelijk in mijn ITX behuizing. Zeer tevreden over deze videokaart!

Pluspunten

• Robuust, sober ontwerp
  • Redelijk stil
  • Prima koelprestaties

Minpunten

• Wat duurder dan de competitie
  • De vouwdoos waar het in geleverd werd

ASUS Dual Radeon RX 6700 XT 12GB

Prima performance voor een (relatief) lage prijs. De bouwkwaliteit is goed en het geheel voelt stevig aan. De coil whine is niet te harden. Uiteindelijk teruggestuurd vanwege dit probleem.

Pluspunten

• Performance
  • Relatief lage prijs

Minpunten

• Coil whine

ASUS Dual Radeon RX 6700 XT 12GB

Ik schrijf deze review om in aanmerking te komen voor een cashback actie van Asus. Dit heeft geen invloed op de inhoud van mijn review.

Ziet er mooi uit, smaakvolle LED-strip, maar kan alleen in blauw/paars/roze, valt niks aan in te stellen. Dus als het niet past bij de rest van je build, kan dit storend zijn.

Tot nu toe heb ik nog geen coil whine opgemerkt. De bouwkwaliteit voelt degelijk aan.

De fans zijn stiller dan ik had verwacht en gaan zelfs uit als er geen/weinig belasting is. Onder belasting wel hoorbaar, maar het valt heel erg mee.

Pluspunten

• Geen coil whine
  • Fan geluid valt mee
  • Fans gaan uit bij lage/geen belasting
  • Smaakvolle LED strip

Minpunten

• Kleuren van LED strip kunnen niet ingesteld worden

13 maart 2023 Rapporteer

ASUS Dual Radeon RX 6700 XT 12GB

Nieuwe games op 1440 p (medium settings) lopen goed. Eenvoudig te installeren en drivers in te stellen. De prijs en de bijbehorende prestaties zijn in goeie balans.

Pluspunten

• Prijs prestatie
  • Kwaliteit

Minpunten

• Groot

ASUS Dual Radeon RX 6700 XT 12GB

Goede keus voor mensen die niks hebben met overprijsde gimmicks en gewoon veel frames voor de euro wil hebben.
Enige jammere is (en dat is ook mijn schuld, niet opgelet) is dat de RGB strip erop niet aan te passen is. Wellicht met een update te doen?

En de meldingen van coil whine? Ik heb er geen enkele moeite mee.

Pluspunten

• Prijs-kwaliteit
  • Stil
  • mooi understated ontwerp

Minpunten

• RGB niet aan te passen

5 maart 2023 Rapporteer

ASUS Dual Radeon RX 6700 XT 12GB

Gekocht voor mezelf en speel zelf op een 4k monitor. (M28U) Zeker een aanrader deze GPU vooral als je ook een freesync monitor hebt. "Nieuwe" spellen speel ik met zon 80 fps en oudere zijn super makkelijk om 4k120 te doen! Werkt heel stil wanneer je in AMD software een fan limit van 40% zet. Blijft nog steeds super koel en heel stil! Wel jammer van die licht strip. het is niet zo erg maar ik ben meer een fan van geen licht.

Pluspunten

• "Goedkoop"(ste)
  • Mooi design

Minpunten

• Default fan-curve

4 maart 2023 Rapporteer

ASUS Dual Radeon RX 6700 XT 12GB

Ik heb deze kaart gekocht om te kunnen gamen op 1080p tussen de 60 en 144hz en alles loopt vrij soepel! Goede prestaties voor een redelijk aardige prijs.

Ik vind het design strak en de backplate ziet er simpel maar stijlvol uit. Een klein streepje RGB maakt het af. Ik heb echter nog niet gevonden of de RGB al dan niet in te stellen is.

Het enige minpunt tot nu toe is de vervelende coil whine die ik hoor wanneer de gpu een hoge inspanning moet leveren.

Pluspunten

• Goede prestaties
  • Prijs/kwaliteit
  • Simpel, maar strak design
  • Geen overdadige RGB

Minpunten

• Coil whine

ASUS Dual Radeon RX 6700 XT 12GB

Relatief goede videokaart voor zijn prijs. De heatsink van de cooler is groot genoeg voor goede temperaturen. Het standaard fan profiel is vrij agressief. Het enige echte minpunt is de coil whine die ik op mijn exemplaar heb. Tijdens load vrij irritant zonder headphones. Maar naast dat ene probleem een goede aankoop.

Pluspunten

• Betaalbaar
  • Performance voor geld

Minpunten

• Coil whine

2 maart 2023 Rapporteer

ASUS Dual Radeon RX 6700 XT 12GB

Voor 1080p en 1440p gaming is dit de 6700 XT de beste bang-for-buck videokaart op dit moment. De ASUS 6700 XT heeft een goede koeling en met wat tweaken kun je deze fluiterstil en zuinig afstellen zonder noemenswaardige prestatieverlies. Door de dual fans i.p.v. triple fans kun je deze ook plaatsen in wat compactere behuizingen.

Pluspunten

• Bang-For-Buck
  • Stil (met custom fancurve)

Minpunten

• Helaas is de 7700 XT nog niet uit

ASUS Dual Radeon RX 6700 XT 12GB

Snel geleverd, snel geinstalleerd, werkst stil. Geen problemen ondervonden tot op heden, wel even via DDU gezorgd voor schone installatie.

Pluspunten

• Stil
  • Gunstige prijs
  • Goede prijs prestatie

Minpunten

• stroomverbruik

12 februari 2023 Rapporteer

ASUS Dual Radeon RX 6700 XT 12GB

Pluspunten

• Prijs/kwaliteit
  • Cooling design
  • Uitstraling

Minpunten

• Coil whine tijdens load

4 januari 2023 Rapporteer

ASUS Dual Radeon RX 6700 XT 12GB

'k Ben zeer tevreden met deze ASUS RX6700XT videokaart. Uit het verleden heb ik goede ervaringen met ASUS producten, zodoende opnieuw voor het merk gekozen. De kwaliteit van de kaart is prima. Uitermate geschikt voor 1440p gaming. De koeling doet stil z'n werk.

Pluspunten

• Kwaliteit
  • Mooi design
  • Compact

Minpunten

• Raytracing

Heb jij ook een ASUS Dual Radeon RX 6700 XT 12GB?