Recent gekocht ter vervanging van een oude Asus Strix R9 380 4gb en het verschil in performantie is natuurlijk gigantisch. Deze ASUS TUF 6900 XT draait iedere game die ik heb uitgeprobeerd heel soepel. Bij spellen waarbij de framerate niet zo heel belangrijk is, kan de kaart heel stil blijven door de frames bijvoorbeeld op 60 fps vast te zetten. Op die momenten zit het verbruik ook maar rond de 100 watt. Deze kaart kan natuurlijk ook overweg met situaties waar fps wel belangrijk zijn. Diablo IV open bèta draaide soepel op max settings. Bij sommige spellen heeft de kaart een lichte coil whine onder specifieke scenario's. Als je met een headset op speelt, dan heb je hier geen last van. Ik heb de kaart nog niet zo lang op moment van schrijven, dus kan niet oordelen of dit zo blijft. Al bij al een aanrader.
Het is echt een top kaart. Er wordt veel gezegd over ray-tracing. Eerlijk ik heb het nooit aaanstaan omdat ik nog niet onder de indruk ben. Voor rasterisatie is de 6900XT the way to go en verslaat het soms de veel duurdere 3090.
De afgelopen 2 jaar had ik een 3060ti, maar ik kan merken dat deze kaart gewoon veel beter is.
Ook de streaming software of de highlight recording is voor het oog gelijk aan dat van nvidia en de performance impact ook (vrijwel niet). Ook de overige software is simpelweg goed.
In de aanbieding gekocht bij Alternate voor €699,-
Voor dit geld de beste kaart die je kunt kopen.
Zeker als je niets geeft om RayTracing (zoals ik) een geweldige kaart voor je PC.
Na vele jaren (ATI) overgestapt naar AMD komend van GTX1080ti. De kaart bevalt me werkelijk uitstekend en heb ongelooflijk vloeiendbeeld. Mijn framerate is meer dan verdubbeld. De software en drivers bevallen me ook zeer goed en je kan makkelijk OC of UV in de eigen software en per spel afstemmen.
Goede kaart voor zijn prijs. Aan 730 EUR gekocht terwijl deze betere prestaties heeft als een rtx 3070 ti, voor ongeveer dezelfde prijs.
5 sterren om die ene slechte review ietswat te cancellen.
Ps: Om deze kaart zijn RGB te sturen heb je de "Armory Crate" software van ASUS nodig.
Uitstekende prestaties. Maar wanneer hij aan het werk moet maakt hij een hels kabaal.
(Retour)