Gemiddelde gebruikersscore
Ik zie geen wezenlijk verschil tussen 720p en 1080p - waarschijnlijk is de sensor 720p en doet hij dus gewoon aan upscaling. Dit had ik liever op voorhand geweten.
Het beeld moet bijgesteld worden. De lensopening of openingstijd(?) is standaard te hoog. De "brightness" instelling verminderen van 127 naar 80-90 lost dit op. De saturatie is ook te laag, die verhoog ik van 127 naar 160. Met deze instellingen is het beeld best OK, en zeker in een donkere kamer beter dan de ingebouwde webcam van mijn Thinkpad T14.
De microfoon heeft bij mij een luide brom van 50 Hz en harmonische frequenties hiervan, en is hierdoor onbruikbaar.
De webcam crasht regelmatig onder Linux. Waarschijnlijk implementeert hij de UVC standaard niet correct. Hier heb ik rond kunnen werken door de 'quirks' parameter van de 'uvcvideo' kernel module op 0x106 te zetten.
Achteraf gezien liever wat meer uitgegeven aan betrouwbaarder model.
Mooi ding voor 15 euro, was overgestapt van een 480p webcam naar deze, en voor 15 euro vind ik dit echt een top product.
Mooi webcam voor de prijs, microfoon valt mee maar ik gebruik alleen voor de camera :)
Na het bekijken van een video waarin iemand een lijst met aanbevolen webcams presenteerde, kon ik het niet weerstaan om deze aan te schaffen voor de aangegeven prijs.
Eenmaal in mijn bezit heeft de webcam indruk gemaakt met zijn uitstekende beeldkwaliteit en opvallend lage latentie, wat bijna een frequentie van 60 Hz suggereert (mogelijk te danken aan de anti-flicker functie, hoewel ik dit principe nog niet volledig begrijp).
Het is absoluut een aanrader, vooral voor prijsbewuste Hollanders die waarde hechten aan kwaliteit. De beeldkwaliteit van de webcam heeft mij aangenaam verrast.
Persoonlijk heb ik deze aangeschaft bij NBB voor een bedrag van 16 euro.
Via iBood een duo-set gescoord voor een nette prijs. Dus 1 thuis en 1 op kantoor geïnstalleerd, zodat ik makkelijker de video-vergaderingen via het hoofdscherm kan houden ipv het laptopscherm.
Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.
Prima camera,
Beter dan de meeste in het prijssegment.
De camera heeft wel de neiging om alles over te belichten.
Ook is het een ontzettend brede camera waardoor je zowel jezelf als je hele huiskamer in beeld kan brengen.
Ik ben meer dan tevreden met deze webcam.
Brakke webcam, stereo microfoons doen het zowel onder Windows 10 als Ubuntu soms wel soms niet.
Verschrikkelijk product.Slechte beeldkwaliteit en zeer matige prestaties in donkere omstandigheden of met tegenlicht van een lamp.
De logitech C270 is aanzienlijk beter.
Hele matige webcam, de ingebouwde webcam van mijn Dell XPS laptop is beter.
het heeft een wijde lens dus neemt echt alles mee, is met software op te lossen.
Voor de prijs eigenlijk net niet voldoende
Op zich een mooie camera, echter vind ik de beeldhoek veel te groot. Niet alleen je gezicht komt erop, maar ook een heel groot gedeelte van de ruimte waarin je je bevindt. Zou je eigenlijk moeten kunnen afkaderen.