Deze scherp geprijste PSU een maand geleden gekocht en helemaal geen problemen mee ondervonden. Er was wel één 8-pin kabel waarvan er een connector mist meegeleverd, beetje slordig.
Ik heb de horrorverhalen over kortsluiting achteraf gehoord maar mijn exemplaar valt ver buiten de recall serienummers. Geen probleem dus.
Ontvangen samen met 3070 ti alleen was de PSU DOA
Vandaag in mijn pc gebouwd. Wilde mijn pc aanzetten. Ik hoorde klik. En verder bleef het erg stil en de pc bleef uit. Gevalletje DOA? Ik ga in ieder geval kijken naar een andere PSU na alle horror verhalen.
Eerdere batches hadden kwaliteitsissues. Mijn exemplaar is van na deze periode, draait nu maanden stabiel. Vrijwel 24/7 en geregeld met hoge belasting van het systeem (Ryzen 1600OC + 3070OC, plus veel schijven en fans).
Gigabyte heeft een omruilactie voor eerdere exemplaren ingesteld (serienummers zijn te checken via de Gigabyte website).
Voor die gene die slechte reviews schrijven gebaseerd op een youtube filmpje.
KIJK.HEM.EENS.GOED.
Bij normaal gebruik zal er niks gebeuren met deze voeding.
UPDATE : voedingen buiten deze serie nummers zijn goed.
SN20343G031011 tot SN20513G022635
Voedingen die binnen de serie nummers vallen zijn al maanden niet meer verkocht.
Koop deze niet !
Ook de 750W niet , kans op brand, kortsluiting, etc
Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=aACtT_rzToI&ab_channel=GamersNexus
Mooie volledig modulaire Powersupply, zelf nog Geen problemen mee gehad, ik houd u op de hoogte.
Er gaan veel verhalen rond
(bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=PuEXDI9utl4)
dat deze PSU's (zowel 750 als 850 modellen) in de fik vliegen/exploderen/kapotgaan.
Ik heb de mijne gelijk geretourneerd