Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
zolda Newbie
10 juli 2021 Rapporteer Product gekocht

LG 27UN83A Wit, Zilver

Dealbreaker: stotterend beeld bij gebruik van HDMI; zowel bij m'n M1 Mac mini als iPad.
Via USB-C geen probleem. En: met sommige kabels geen beeld.
Ik heb deze problemen niet met m'n andere 4K scherm.

Misschien verwacht ik teveel van een 4K van €370, maar deze gaat terug.

Pluspunten

• Kijkhoek
  • Ingebouwde luidsprekers (Geluid is "net te doen" en kan flink hard)
  • Helderheid is OK (350 cd/m²)
  • Witte kast (aleen achterkant)
  • Redelijke prijs
  • "Clean" beeld
  • Uitvoerig en solide instelbare scherm-positie
  • Contrast is best OK

Minpunten

• Lage/stotterende frame-rate bij gebruik van HDMI ten opzichte van USB-C; (DP niet getest)
  • Nogal "chemische" kleuren, met name rood. Het lijkt wel een TN- of VA-display
  • Lelijke en klungelige OSD (maar het kan erger)
  • Kieskeurig met HDMI-kabels
  • Voelt goedkoop aan, met o.a. lelijke plastic standaard (nep "staal")
  • Externe voeding, en de C5 ipv C13 connector is onhandig
  • Connectors zitten "recht" achterop, niet "haaks" (maar dat kan zijn omdat het scherm 90° kantelbaar is)

Jorn87
16 april 2021 Rapporteer Product gekocht

LG 27UN83A Wit, Zilver

Beeldkwaliteit van het scherm vind ik mooi. Zelf stoor ik mezelf niet aan de hoeveelheid plastic. Vind het wel jammer dat de voet van plastic is. Grootste minpunt is dat dit scherm je MacBook erg traag maakt door scaling.

Pluspunten

• Beeld kan erg helder
  • Scherpte van het beeld
  • Mooie kleuren
  • USB-C

Minpunten

• Maakt MacBook erg traag door scaling!
  • Waardeloze bediening en interface
  • Opladen via USB-C werkt soms niet
  • Sticker op het scherm bij uitpakken
  • Zeer slechte audio

ApoC
20 januari 2021 Rapporteer Product gekocht

LG 27UN83A Wit, Zilver

Scherm besteld n.a.v. specs, reviews en de populariteit van de 2018/2019 voorgangers (UK850 / UL850).
Voor mij echter een tegenvaller. In de prijsrange 450-500 euro is er denk ik beter te krijgen bij bijv. Benq en Dell.
Zie plus- en minpunten voor toelichting. Ik heb het scherm retour gestuurd.

Pluspunten

• Prima paneel in mijn exemplaar; uniformiteit goed en geen backlight bleeding. Geen dode pixels.
  • Veel instellingen om beeld naar wens in te stellen (Maar zie wel de minpunten).
  • Lijkt op zich keurig geprijsd voor een 4K scherm met USB-C

Minpunten

• fabriekskalibratie is een lachertje. Volgens bijgeleverd rapport; DeltaE <5, gamma tussen 2.1 en 2.3, kleur temp tussen 6000K en 7000K...
  • Beeldinstellingen erg onlogisch; 4 gamma modes, maar zonder vermelding van de gamma-waarde. Erg veel beeldmodi (bijv Rec.709 en SM, maar dan geen SRGB modus (Terwijl de specs het expliciet over SRGB coverage hebben)?
  • Scherm voelt erg "plastiekerig" aan, ook de voet (Metaal look, is echter allemaal plastic)
  • Scherm staat stevig, maar wiebelt wel erg snel bij stevig typwerk of een tikje tegen het bureau
  • De Black Stabilizer; Vreemde gimmick die meer kwaad doet dan goed, zorgt in veel beeldmodi standaard voor washed out kleuren

2 van 5 sterren (Slecht)

Heb jij ook een LG 27UN83A Wit, Zilver?