Één van de betere moederborden in dit prijs segment. Doet vanaf het begin aan wat het moet doen, is erg degelijk gebouwd, en ziet er solide uit.
Wel zit het ram geheugen erg dicht op de CPU socket, let hier op bij het kiezen van een koeler.
Makkelijke installatie met een duidelijke gebruikershandleiding.
Makkelijke installatie met een duidelijke gebruikershandleiding voor diegenen die hem nodig hebben. Voor mij had echter de ruimte tussen de CPU en het geheugen iets groter gemogen i.v.m. sommige CPU koelers.
Mooi product, met alles erop er eraan. Genoeg ruimte voor de CPU koeler en het geheugen, twee M2 slots met een headsink er bovenop. Tevens ook fijn dat het IO-shield al ingebakken zit. Overklokken werkt ook als een trein. Aanrader!
Heb dit moederbord gekocht voor mijn eerste pc build en heb er zeker geen spijt van gehad. Je krijgt alle opties die je nodig hebt en goeie overclockopties plus een nice design dat meedenkt aan de cooling van je system build met behulp van heatsinks op het moederboord.
Speciaal voor dit bord gekozen voor de overclock mogelijkheden en vrm design. Door te actieve koeling van de vrm heb ik iets meer vertrouwen om mijn 10900k iets stabieler te krijgen op hogere snelheden. Ook voor dit board gekozen omdat de twee PCI sloten direct zijn aangesloten op de CPU.
Mooie LED's, goede wifi (in combinatie met de meegeleverde antenne), twee M.2 sloten en genoeg Fan headers. Bios is ook overzichtelijk inlcusief een "EZ-modus". Bij installatie van de software bleek raadpleging van de Asus website voor de nodige drivers genoeg om alles werkende te krijgen.
Ik ben op dit moederbord terecht gekomen omdat Asus mijn Go-To moederbord merk is en ik vooral fan ben van de Strix lijn, ik ben bezig met een build en derhalve op dit board terecht gekomen.
Zeer compleet Z490 socket 1200 bord.
Overzichtelijke BIOS waarin alles naar wens is in te stellen.
Goede koeling op de M.2 slots & VRM.
Mooie instelbare RGB in 3 zones.
Inclusief wifi, 2,5 GB ethernet & veel USB aansluitingen.
In combinatie met een I9-10900K draait hij als een zonnetje.
Goede kwaliteit. Eerst (schone installatie van) Windows 10 updaten voordat je de drivers installeert; anders krijg je de hardware niet aan de praat. Er zat beschermfolie op de heatsinks: vergeet deze niet te verwijderen. Mijn bord heeft wel last van wat coil whine onder belasting.
Mooie RGB verlichting wou via Azerty een review plaatsen voor de cashback actie maar dit blijkt onmogelijk door een systeemfout die al weken duurt? Voor de prijs kan er best wel wifi op de board zitten.