€ 45,50 bij bol

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Product gekocht

TP-Link RE505X

Dit apparaatje was een fluitje van een cent om te installeren. Ik gebruik het als repeater. Aan de ethernetpoort zit nu mijn NAS aangesloten die zo ook met internet verbonden blijft, en nu zowel voor apparaten vanop het originele SSID als vanop het extended SSID toegankelijk is, zonder dat ik er iets speciaals voor moest configureren.

Het zorgt natuurlijk wel voor een extra "hop" en latency naar het internet. Ter referentie, mijn internetsnelheid op mijn originele WiFi netwerk , down/up is 150Mbps/8Mbps , op het extended SSID wordt dat 35Mbps/6Mpbs . Al bij al vind ik dat nog heel redelijk.

Pluspunten

• gemakkelijk in te stellen
  • gebruiksvriendelijke interface
  • access point modus
  • signaalsterkte instelbaar
  • 1 ethernet poort

Minpunten

• doorvoersnelheden iets trager
  • slechts 1 ethernetpoort

29 april 2021 Rapporteer
Product gekocht

TP-Link RE505X

Gekocht om bekabelde PC/apparaten zonder wifi op wifi aan te sluiten. Nu 8 maanden in gebruik. Overall een erg goed product, en zeker voor die prijs. Instellen kan via web-interface en via Android-app. De App werkt meestal beter. Snelheid en stabiliteit zijn goed en hij heeft veel instellingsmogelijkheden.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit en uiterlijk
  • Stabiliteit
  • Snelheid (Wifi-6 AX)
  • IPv6
  • Instellingsmogelijkheden
  • Bedienbaar via Android-app
  • Range Extender of Access Point modus
  • Prijs

Minpunten

• Zelfs met moderne producten is de Web-interface niet of nauwelijks bereikbaar als aan de modem-kant het internet wegvalt
  • Web-interface niet in alle browsers even goed bruikbaar

Heb jij ook een TP-Link RE505X?