Review door de redactie
Round-up - Vijf compacte toetsenborden getoetst - Mechanisch en tenkeyless
We kijken voor onze eerste keyboardreview naar een reeks mechanische toetsenborden, waarbij onze aandacht uitgaat naar tkl: een afkorting voor tenkeyless.
25 mei '19
Reviews door gebruikers
Scoreverdeling
Gemiddelde gebruikersscore
3,3
3.5 van 5 sterren
6 reviews - Pagina 1 van 1
Typisch Corsair bordje: kwalitatief netjes en ondersteund door fijne software. Maar dan draadloos en non-RGB. Accuduur is redelijk, maar voor typisch desktop gebruik zit je toch om de paar dagen aan de kabel. Niet heel vreemd dus dat de K63 vooral in combinatie met de Lapboard gemarket wordt (review soon).
Pluspunten
- Kwalitatief net als andere K-series, prima spul
- Cherry MX switches altijd goed
- Polssteun en media keys
- Combinatie met Lapboard is leuk en werkt erg goed.
- Software goed
- Draadloos + Cherry MX = verdomd zeldzaam.
Minpunten
- Accu niet vervangbaar, en accuduur met LEDs aan is wel wat beperkt voor typisch dagelijks desktop gebruik (blijf je toch een kabel houden)
- Enkel Cherry MX Red switches leverbaar, en enkel blauwe LEDs.
Corsair K63 Wireless Mechanical Gaming (Qwerty US)
Fijn toetsenbord dat er goed uitziet, maar zwaar om mee te nemen naar de bank. Standaard staat de verlichting oogverblindend fel en vreet daarom accu, maar dit is aan te passen in Corsair's software. Ik had graag blauwe switches gehad, inmiddels leveren concurrenten meer opties en betere accu's.
Pluspunten
- Fijne toetsaanslag
- Mediaknoppen los van F-keys
- Uiterlijk
Minpunten
- Accuduur
- Gewicht
- Alleen MX red switches
- Klein radiobereik (bluetooth is beter)
Corsair K63 Wireless Mechanical Gaming (Qwerty US)
Het product is geweldig. Hij zet zichzelf automatisch uit al is dit in de icue software in te stellen. Het grootste nadeel is het gemis van RGB (de leds zijn blauw)
Pluspunten
- Cherry MX Red
- Icue werkt goed
- Lange batterijduur (10+ uur met licht op lage stand)
Corsair K63 Wireless Mechanical Gaming (Qwerty US)
Dag later Teruggestuurd draadloos aansluiten was een probleem.
Mijn hele dag lopen verpesten met aansluiten.
Op de corsair website werd al aangegeven dat er problemen zouden kunnen ontstaan met de bluetooth versie.
Ik wilde dit gebruiken op de bank groot scherm tv en daarmee gamen en internetten.
Pluspunten
- Stevige kwaliteit
- Toetsen zijn goed
Minpunten
- Aansluitprobleem draadloos
- Te duur
2 van 5 sterren (Slecht)
Corsair K63 Wireless Mechanical Gaming (Qwerty US)
Vorige week gekocht, beviel uitstekend... tot het toetsenbord binnen 10/20 seconden elke keer uitviel..
Na zoeken op het internet gebleken dat dit vaker voor komt. Dus maar weer terug gestuurd, erg jammer want voor de rest is het echt een top toetsenbord..
Pluspunten
- Pols steun
- Red switches
- Robuust
Minpunten
- Toetsenbord valt uit binnen 20sec
2 van 5 sterren (Slecht)
Corsair K63 Wireless Mechanical Gaming (Qwerty US)
Het enige in zijn soort, tenkeyless illuminated wireless met mediakeys.
Pluspunten
- Tenkeyless draadloos
- verlichting
- fijne toetsen
Minpunten
- batterijduur (vooral met licht aan)
- software