Gemiddelde gebruikersscore
De volgende criteria gaven de doorslag: IPS paneel, accurate kleurweergave, leesbaarheid, 144 Hz, veel instelmogelijkheden, hoogteverstelling en niet onbelangrijk een strak design.
Afwerking uitstekend, weinig IPS glow. Weergave is zeer goed; helder en uniform. Contrast is ook uitstekend.
Met games merk ik qua reactietijd geen verschil met een TN paneel.
Deze monitor heb ik aangeschaft als tweede monitor voor werk en ook om op te gamen. Wat mij betreft is dit de ideale monitor binnen deze prijsklasse, namelijk een IPS scherm, 144Hhz met Freesync Pro (en adaptive sync) en een fantastische bouwkwaliteit voor onder de 200 euro.
Al een tijd in gebruik, erg goed scherm en nog steeds geen spijt van deze aankoop.
Super mooi beeldscherm voor een goede prijs
Mooi scherp beeld met 144 Hz verversing.
Kleine randen om je scherm.
Wel jammer dat er geen USB hub in zit.
Heel tevreden. Overal een goede bang for buck.
Zo tevreden dat ik er na een tijdje een 2e van heb aangekocht. Helaas is de kalibratie van beide monitors net iets anders en er is een toch een waarneembaar kleurverschil.
Had voor mijn bedrijf een nieuwe monitor nodig.
Hier op Tweakers, kwam ik uit bij de ASUS VG249Q. Een monitor met veel reviews en bijna allemaal super positief.
De eerste indruk is goed: supermooi scherm, zowel horizontaal als verticaal te gebruiken, in hoogte verstelbaar en draaibaar. Erg mooi design ook.
Ik heb na defecten op 4 (!) iiyama monitoren, maar 2 van deze besteld. En wat blijkt; ook hier meerdere pixels zwart en 1 roze stuck pixel. Dit wil je toch echt niet op een verder nieuw scherm. Verder zeker een mooie monitor, maar gaat wel retour.
Op het moment is hij €210 en zou ik zeggen dat er wel betere 144hz monitors zijn voor deze prijs, ik heb hem zelf gekocht voor €169.
Deze monitor voldoet geheel aan mijn verwachtingen. Met de tijd van tegenwoordig zit je thuis 8 uur per dag naar een beeldscherm te staren. Niet onbelangrijk dat je geen vierkante ogen krijgt natuurlijk. Eerlijk is eerlijk, dit scherm is fijn aan de ogen, de hele dag lang.
Goede monitor die geschikt is voor gamen op een hoge verversingsnelheid en de beeldweergave is mooi. Voor deze prijs krijg je veel terug.
Ik ben overgestapt naar PC gaming en werd geadviseerd om een 144hz monitor aan te schaffen. Ik kan niet vergelijken watvoor verschil 144hz vs 60hz is, maar het is zeker een zeer hoge kwaliteit monitor met snelle verversingssnelheid. Ook nog top is dat het instelbaar is.
Het verschil tussen mijn vorige monitor (60hz) en de VG249Q (144hz) is zeker te zien. Ik gebruik het nu al een tijdje, de stand is heel stabiel en het is handig dat je het kan afstellen zodat het op de ideale hoogte zit. De kleuren zijn heel erg mooi.
De kleurweergave is perfect, alles is scherp en mooi leesbaar. Het design is in het algemeen prachtig, dit is de eerste 144hz monitor die ik gebruik en ik wil nooit meer iets anders. Heel erg lekker tijdens het gamen en video’s kijken.
Onlangs deze monitor besteld en ben zeer tevreden. De monitor is stabiel en kan op alle mogelijke manieren afgesteld worden (horizontaal & verticaal). Verder is het beeld erg mooi en worden beelden kleurrijk gepresenteerd.
Jarenlang een monitor met 60hz gebruikt, het verschil met 144hz is zichtbaar. De stand van de monitor is heel soepel en eenvoudig te verstellen. Voor deze prijs ben ik niet teleurgesteld - op dit moment zeker een van de betere opties op de markt qua prijs-kwaliteit.
Heel compleet scherm voor een relatief lage prijs. Voor mij doorslaggevend: hoog aantal hz, IPS paneel, monitor verstelbaar.
Prima monitor en heel erg blij mee, veel beter dan de 60Hz TN die ik had. Wel typisch dat een HDMI-label wordt meegeleverd. G-Sync/FreeSync deed het pas na het aansluiten van een displayport kabel (op Nvidia GTX 1060/6GB).
mooi helder beeldscherm
Zeer goede IPS monitor met hoge refresh-rate voor een lage prijs. We hebben deze monitor slechts voor 199 Euro in de aanbieding aangeschaft en geeft ontzettend veel waarde voor het geld. Overigens vind ik dat de monitor ook dubbel en dwars de 229 Euro waard is die hij normaal kost.
Prachtige monitor met zeer mooie kleuren, zeker een goeie vervanging van mijn 8 jaar oude TN monitor.
Ik kon het verschil in kleur bijna niet geloven. Daarnaast met zeer fijne standaard geleverd die makkelijk te bevestigen is en stevig is. Beetje last van backlight bleed, maar dit is niet storend.
IPS, 144 hz, rappe responstijd en dat alles voor een kleine prijs, zeer tevreden met m'n aankoop. 1080p is perfect voor dit formaat monitor naar mijn idee, zeker een aanrader. Standaard biedt ook veel opties, maar heb hem zelf op een arm hangen i.v.m. vaak wisselen afstand tot monitor.
Super stak beeld in juiste verhouding 24"
Ik gebruik hem voor de PS4, de kleuren zijn super mooi en diep.
Het beeld is haarscherp ook met snelle beeldovergangen.
Erg fijne monitor met mooie kleuren en ook nog goed voor het gamen met 144hz
Prima gaming monitor voor het geld (aanbieding 199 euro). Je moet hem kalibreren, hij is wat donker oob. Gebruik hem als LAN monitor en als tweede scherm naast een 34 inch ultrawide op een amazon basics monitor arm.
Na vele reviews te hebben gelezen toch, ook vanwege de prijs, gekozen voor een 1080p gaming monitor.
Kwalitatief goed 1080p scherm vanwege het IPS panel, hoge helderheid, 144hz en prima kleurweergave.
De randen zijn dun en is gemakkelijk te verstellen.
Hele fijne monitor. De standaard is te verstellen, omhoog, opzij etc.. Ook kan je het scherm kantelen (zowel horizontaal als verticaal). 144hz is heel fijn voor gamen. Hele dunne zwarte randjes. De standaard voelt plastic aan, maar kan niet klagen met deze prijs- echt een prachtig beeld. Super blij mee.
Deze monitor gekocht met Het vooruitzicht op 144hz
Super goede monitor met goeie kleuren en snelle refreshrate
De ingebouwde FPS meter is ook wel een goede feature
Alleen jammer dat er geen DisplayPort kabel in de doos meekwam
Echt goede monitor voor de prijs
Super Mooie en Goed werkende monitor.
Goed fel en super vloeiende 144Hz
Een echte Knaller voor de prijs
Zeker een aanrader
Door het IPS paneel heeft deze monitor een hoge helderheid, Hele mooie felle kleuren en enorm goede kijkhoeken.
De monitor komt met een hele goede standard, De monitor kan elke kant op op de standard
Deze monitor is super vloeiend in gebruik, Dat komt door de 144hz beeldverversing en FreeSync
Na veel monitoren te vergelijken heb ik uiteindelijk voor dit product gekozen. ik was opzoek
naar een ips panel met 144hz tegen een redelijke prijs.
heb de monitor al een maand en ben er tevreden mee. beeld valt soms paar seconden weg (zwart beeld, kan mogelijk door gpu zijn)
Fijn scherm, snelle respons. Echt een upgrade
Heel goed scherm mooi kwaliteit beeld het IPS paneel zorgt voor mooie kleuren, scherp beeld. 144hz dat maakt het voor gamen een stuk fijner voor je ogen. Het scherm heeft een goed gebouwde monitor voet, je kan hem in hoogte verstellen en draaien. Conclusie heel goed scherm, goede prijs!