Gemiddelde gebruikersscore
Mijn doel
Het doel van dit toetsenbord is in mijn geval een soort van afstandsbediening voor de PC in de woonkamer die op een grote TV aangesloten staat. Naast PC gebruik wordt het geheel ook als mediacenter gebruikt. Aangezien je daarbij niet ook een losse muis wil aansluiten, was het touchpad voor mij belangrijk bij de keuze.
Inhoud pakket
Het toetsenbord wordt geleverd met houder/lader, adapter, Bluetooth USB module, driver CD en duidelijke instructiesheet voor de bijzondere functies.
Installatie
Installatie van de stick gaat onder zowel XP als Vista vloeiend, hoewel in apparaatbeheer 2 onbekende apparaten opduiken (geen invloed op werking). Op Mac OSX 10.4 werkt het geheel ook gelijk, maar hou er rekening mee...
Dit is mijn eerste review, hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen en reacties zijn natuurlijk altijd welkom! waarom nou eigenlijk? Heb kort geleden een mediacentre systeem gekocht, hierbij wilde ik vanaf de bank goed kunnen internetten (waaronder natuurlijk tweakers) zonder extra muis met een toetsenbord waarbij ik de batterijen niet zou hoeven te vervangen maar wel draadloos (met accu dus). Ik wilde gaan voor een gewoon simpel toetsenbordje van trust, die eigenlijk wel aan mijn eissen voldeed... Maar ben verliefd geworden op het design van de dinovo. Inhoud van het pakket Het toetsenbord wordt geleverd met houder/lader, adapter, Bluetooth USB module, driver CD en duidelijke instructiesheet voor de...
Ik ben al niet de beste review schrijver welke te vinden is op deze planeet. Toch wil ik voor dit toetsenbord een poging wagen.
Eerste gebruik
Ik heb het toetsenbord nu een half jaar in gebruik. Overigens pas in gebruik kunnen nemen nadat mijn eerste model niet op wilde laden. Maar alle producten hebben wel eens een misser er tussen zitten. Dit was met de winkel dan ook snel en netjes opgelost. Geen klacht daarover dus.
Maar het toetsenbord moet volgens de prijs die je er voor mag betalen naar mijn mening toch wel 'top of the bill' zijn. Dit ramplankje is dat echter niet.
Drivers en ondersteuning
Krijgen van mij een slechte beoordeling. Omdat Logitech de moeite niet heeft genomen alle drivers van alle producten eens in 1...
Heb nu al meer dan 3 jaar dit toetsenbord, ooit gekocht omdat het heel handig zou zijn vanuit bed te computeren op m'n tv. Voordelen van dit toetsenbord ten opzichte van andere was de mousepad, het volume control balkje, functie toetsen, gewicht, draadloos en een accu in plaats van batterijen. Nu na drie jaar bevalt het toetsenbord nog erg goed. Ik zal puntsgewijs een aantal criteria uitgebreid bij langs gaan. Ergomie: Zelf ben ik niet echt een persoon die veel typt. Het toetsenbord doet aan als een laptop toetsenbord, de toetsen zijn erg dun en hebben een laag aanslag gewicht (63 gram). Het typt dus erg licht. Je merkt echter wel goed of je een toets goed hebt aangeslagen. Het mouse pad gedeelte had wat mij betrefd iets groter gemogen. Ik...
Algemene beoordeling
Het is een fijn apparaatje. Gekocht om als afstandsbediening en navigatie te fungeren voor m'n HTPC.
Ergonomie
Tja, in hoeverre kun je het ergonomisch noemen? Hij is klein, niet te zwaar, al is hij zwaarder dan je denkt als je naar het formaat kijkt en toetst lekker. Ook hebben ze een linker muis klik button links geplaatst op het toetsenbord zodat je niet in de knoei komt met 2 handen op het kleine muis gedeelte (rechts) waar ook een LMB en RMB geplaatst zijn. Een RMB links had dan ook wel zo logisch geweest, maar die zit er dan weer niet bij. Vreemd.
Functionaliteit
Er zitten een paar leuke toetsen op die wat extra's geven, maar weinig meer dan een normaal compleet toetsenboard. Je hebt zoom...
Ik heb een DiNovo aangeschaft voor gebruik met de PS3. Hoewel ik her-en-der op internet las dat het wel zou kunnen vreesde ik er toch een beetje voor. Dat bleek ongegrond want na de (toch wel prijzige) aanschaf was het een kwestie van aanzetten van de PS3 en de DiNovo, PS3 laten zoeken naar BlueTooth keyboard en op connect drukken. Daarna een bevestigingscode en klaar. De ergonomie is niet erg denderend; gewoon een rechttoe-rechtaan ramplank. Maar dat prefereer ik toch boven allerlei "ergonomische" vormen met gegolfde toetsenborden enzovoorts. Voor mij dus prima. Functioneel kan ik kort over zijn; ik gebruik allerlei "handige mailknoppen" en andere rommel op mijn huidige toetsenbord voor mijn PC ook never-nooit; niet dat de knoppen op de...
Even vooraf: Ben geen uitgebreide recencent, zie daarvoor de recensies boven me. Ik richt me vooral op zaken die niet eerder zijn genoemd.
Het is een supper gaaf uitziend product, en het typt als geen ander toetsenbord waar ik ervaring mee heb. zou ook nooit geen andere meer willen. Ergonomie Alles zit gewoon op de juiste plek, even wennen aan de enter toets, maar voor de rest alles goed, enige nadeel is misschien geen numpad, maar daardoor is het wel een kleiner geheel. Functionaliteit Goed, er zit zelfs een muis ingebouwd voor wanneer je bijvoorbeeld even niet bij je muis kan omdat je op de bank via je pc een film zit te kijken. ook handig zijn de zoemknopjes aan de linkerkant waarmee je de lettergrote van pagina's kan vergroten zodat het ook op afstand leesbaar is. de scrolwiel gebruik ik eigenlijk weinig, maar werkt goed. verder zitten alle media bedien knoppen er op en...
Doel
Ik heb dit keyboard aangeschaft om mijn HTPC te bedienen: Starten films, muziek en ook email en browser . .
Installatie
Sinds 2 weken heb ik dit toetsenbord, en tot nu toe ben ik er erg tevreden over! Ik heb net een nieuwe HTPC in elkaar gezet, start het ding voor de eerste keer op, en gebruik dus ook voor de allereerste keer het keyboard: geen enkel probleem, meteen naar BIOS mbv het toetsenbord! (Ok, ik vind dat dus best verbazend: geen drivers laden en toch meteen werken)
Opmerkingen
Wat me verder nog opviel (misschien leuke weetjes, niet meteen als positief of negatief op te vatten):
- Mooie kleine adapter bij het oplaadstation
- Meegeleverde software is versie 3.3 (versie 4.0 van Setpoint is te downloaden)
-...
Het pakket oogt zéér mooi. Wanneer je de verpakking opent blijft Logitech je verbazen.
Aansluiten gaat zeer gemakkelijk en de batterij is deels opgeladen voor onmiddellijk gebruik.
Spijtig genoeg is er niet echt een verbetering geweest in de functionaliteit. Weer eens een gebrek aan numeriek gedeelte. Er staan boven de letters wel cijfers, maar dit werkt toch niet zoals een volwaardig numeriek gedeelte.
Persoonlijk vind ik dat Logitech lessen had kunnen trekken uit de vorige reeks diNovo's.
Wat we wel zeker mogen vermelden is de verbeterde aanslag. Deze is echt enorm goed, je kan er zeer vlot en gemakkelijk op typen!
Vorige week Maandag besteld, Dinsdag in huis.
Een werkelijk schittert toetsenbord dit heb ik niet eerder zo mooi gezien! het typen gaat echt stukken beter en de extratjes ja die doen het hem bij dit toetsenbord.
Zoals het touch-pad dat er opzit ideaal als je lekker voor je 50" lcdtje zit te internetten of te gamen zoals in mijn situatie.
Ook voor media centers een ideale oplossing, compact dun en het ziet er mooi uit!
Zeker voor de wat meer eisende computergebruiker een aanrader!
Jaren geleden over genomen van een mede tweaker voor mijn HTPC
Werkt hier nu al 3 jaar zonder problemen.