Voor mijn werk heb ik nu een aantal Core 2 Duo workstations gebouwd die ook voorzien zijn van Quadro FX videokaarten. Voor een zakelijke machine kan je het qua prijs natuurlijk niet te gek maken met een aftermarket koeler dus besloot ik de Coolermaster Hyper UC eens te proberen. Ik heb nu evaring met het universele model voor zowel AMD als Intel, en het normale model dat nog iets goedkoper is.
Het normale model is te koop in AMD variant OF Intel variant, en word geplaatst met een clip. De normale versie heeft ook een extra flap waarmee geheugen of voltage regulators extra worden gekoeld. Het normale model had geen moeite met een Athlon 64 3800+ AM2 op 1.7 volt.
Deze survey gaat echter over het universele model.
Het universele model moet vastgeschroefd worden door de 4 gaten rond het Socket. Wat mij betreft een voordeel: het is nu eenmaal de meest degelijke montagemethode. Het is wel zo dat dit alleen gedaan kan worden als het moederbord niet gemonteerd is.
Eerst moet er een AMD of Intel clip aan de koeler worden geschroefd. Dit kan gedaan worden met de zeer kleine schroefjes die bij de koeler zitten, helaas is hiervoor geen gereedschap bijgeleverd.
Daarna kunnen 4 schroeven tegen de richting in vastgedraaid worden in...