Indrukwekkende all-rounder, die goede specs heeft. Vooral de megapixels (32,5) en de kwaliteit onder hoge ISO waardes zijn indrukwekkend te noemen. Al met al een mooie camera, die een terechte opvolger van de 80d is.
Pluspunten
Sensor en megapixels
Goede kwaliteit foto's, ook onder hoge ISO waardes
Goede autofoxus
Ergonomie is fijn
Batterijduur
Minpunten
Opstarten van de camera duurt lang
Veel concurrentie in het segment waarin de 90d zich bevindt
Indrukwekkende allrounder ook voor de amateur goed te bedienen, ondanks dat de spiegelloze camera's de toekomst zijn (denk ik) is deze camera een om te overwegen.
Pluspunten
Hoogste resolutie APS-C DSLR ooit (32,5MP)
Super snel (10 foto's/seconde)
kantelbaar/draaibaar scherm
Bedieningsgemak
4K
Ligt heerlijk in de hand
Beeldkwaliteit en lichtsterkte
wifi/bluetooth connectiviteit voor het snel delen/bewerken van foto's
Ik heb deze camera aangeschaft als update van de canon 70D.
Voordeel is dat menu en body nagenoeg het zelfde zijn, dus hij voelt meteen lekker in de hand.
Heb me verdiept in de zeer uitgebreide handleiding om te kijken of er mogelijke functies zijn die ik nog niet kende van de vorige 70D of wat nieuw was in de 90D.
Verbluffend veel mogelijkheden, ik kan weer even creatief zijn met mijn nieuwe camera.
Pluspunten
ligt lekker in de hand
niet te zwaar vergeleken met vorige (70D)
blue tooth, multi shots en vele mogelijkheden
verbeterde sensor
supersnel
Minpunten
te veel mogelijkheden, die je merendeels toch niet gebruikt.
Fantastisch toestel !
Na 10 jaar heb ik eindelijk een opvolger gevonden die nog meer te bieden heeft.
Heel mooi toestel met tal van funkties en heel gemakkelijk te bedienen.
De Canon 90D gekocht als vervanger voor mijn 60D.
Hiervoor gekozen omdat ik een systeemcamera niet zie zitten.
De 90D is voor mij meer een hybride camera met goede live view.
Tevreden met deze set en de vriendelijke bediening bij Kamera Express in Breda, prima geholpen en duidelijke uitleg.
Camera gekocht als vervanger van de 80D. De AF is veel uitgebreider. Ligt goed in de hand. Mooie prestaties. Fijn geholpen in de winkel in Capelle aan den IJssel.
Ik ben momenteel nog in de test fase ,maar tot hiertoe al heel tevreden van de kwaliteit. Ook ben ik tevreden van de klantenservice in de winkel van Turnhout
Goede upgrade voor mijn Canon EOS 600D. Ondanks alle nieuwe Canon toestellen in de R-reeks toch gekozen voor een APS-C toestel, gezien ik vooral graag dieren fotografeer en de extra crop factor een voordeel is voor mij.
Aangekocht bij Foto Konijnenberg/Kamera Express, die goede service leveren en professionele uitleg geven.
Een super leuk toestel. Ligt goed in de hand. Als vlogger gebruik ik ook video en deze heeft mooie opties (120 FPS, al heeft hij dan wel geen AF), prijs is wel niet mis.
Ik vind wel dat je op ISO 400 al vrij veel ruis hebt.
Pluspunten
ligt lekker in de hand
120 FPS
Minpunten
hoge ruiswaarde al in ISO 400
prijs
wanneer flitshoedje ter bescherming, gaat flitser niet af. Zelfs niet als nodig is.
Nog maar 2d maar onder indruk gebruiksgemak, video-mogelijkheden & 32.5MP en hoge ISO. Focusering voor zowel natuurfoto’s als actiefoto’s is een meerwaarde.
Hoewel gekocht via website Kamera Express, toch telefonisch perfecte support en levering.
Voor mij ontbreken applicatie-software en USB kabel.
Overall a very good camera. I bought this item as replacement for my old 70D (which I now use as a backup). It has outstanding video capabilities for that price. Photography wise is not as good as a full frame but it does perform really acceptable.
Pluspunten
Highest APS-C resolution money can buy
Excellent video performance
Compatible with many lenses
Monitoring headphone output
Excellent auto focus and eye/face detection
4K video capable
120 fps 1080p capable
Minpunten
Cheap pasticky feeling even when compared to older models (70D)
The shutter release button does not have clicky feeling
Een hele goede camera, vele mogelijkheden, makkelijk te bedienen. Zowel actie foto’s en natuur foto haar scherp, ook de 4K camera maakt hele mooie beelden. Een echte aanrader
Gekocht als upgrade na 9 jaar met een 600D met de bedoeling om te filmen en foto's te nemen. Ik gebruik 'm nu in bijberoep als daily driver en ik ben heel tevreden. Een goede all-rounder tegen een eerlijke prijs.
Pluspunten
4K geeft je meer mogelijkheden bij montage
Dual-pixel autofocus is fantastisch
Beeldkwaliteit en lichtsterkte
Minpunten
APS-C sensor (maar heeft ook voordelen)
Autofocus zones geconcentreerd in het midden van de sensor
Ondanks dat ik hem pas 2 dagen heb en nog lang niet alle mogelijkheden heb benut, kan ik al wel zeggen dat ik een juiste keus heb gemaakt. Ben geweldig geholpen bij Kamera Express in Almelo door verkoper Tristan.
Heel degelijke camera die prachtige foto's maakt en ook technisch goed meekan. De autofocus door de OVF is wel beduidend minder dan als je de spiegel opklapt.
Pluspunten
Bouwkwaliteit
Beeldkwaliteit
Aantal foto's per seconde
Autofocus met spiegel opgeklapt
Minpunten
Autofocus door OVF is duidelijk minder dan AF via scherm
Opeenvolgend een 350D, 500D, 600D en 250D (2019) gehad. Het gebruik van de 90D is 'very satisfying' en in alle opzichten op 1 puntje na* fijner dan de voorgaande entry-level camera's. In live view werken sommige functies beter dan via spiegel (burst, autofocus). Camera indeling is sterk gericht op actiefotografie.
Pluspunten
Reageert overal direct op. (menus etc.)
Hoge resolutie erg fijn voor landschappen
Zeer ergonomische grip.
C-RAW
Auto-sensor cleaning is echt effectief
Minpunten
Live view kan niet automatisch aan bij aanzetten.
Geen knop voor kleurtemperatuur (ook niet via custom, komt hopelijk met een firmware upgrade)
Klapscherm lastig open te krijgen met Manfrotto statiefplaatje eronder en handschoenen aan... (inkeping had beter aan zijkant gezeten ipv. boven+onder)
Niet voor video, koop hem voor foto's.
Aanknop zit links, waardoor ik hem niet met één hand kan aanzetten.
Foto en video instellingen zijn apart. Even snel een stukje filmen is er dus niet bij omdat je dan eerst opnieuw de instellingen moet veranderen.
De vervanger voor mijn 7DMk2. Met goede lenzen geeft het grotere pixelaantal duidelijk meer detail. Focus bracketing is voor mij een groot pluspunt. De touch input werkt prima. Het menu is nu afhankelijk van de opname-modus (wel/niet LifeView). Gekocht bij mijn favoriete zaak, Foto de Vakman, Uden.
Pluspunten
Focus bracketing is ideaal bij macro-fotografie
32,5 Mpixels in een APS-C camera
De touch-input verhoogt sterk het bedieningsgemak
Minpunten
Het menu is minder overzichtelijk
Heb jij ook een Canon EOS 90D + EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM Zwart?