Gemiddelde gebruikersscore
Na nu een half jaar in gebruik te hebben; dit is een verschrikkelijk instabiel modem als je een pairbonded verbinding hebt met signal-to-noise ratio boven de 5, update naar FRITZ!OS: 07.21 maakt het alleen maar erger.
Inmiddels begrijp ik dat er een hardware revisie van dit modem uit is: https://boxmatrix.info/wiki/FRITZ!Box_7583_Versions
Van xs4all
In bruikleen
Maar wifi valt regelmatig uit zo dat ik de pagina's niet gelaagd kunnen worden
XS4ALL InternetCompact 50/50 FRITZ!OS: 07.27:
Speedtest: Down Mbps 50.63 Up Mbps 10.43
Attainable throughput per paar rond 40Mbps -> 'zonde' om een duurder abonnement te nemen.
FRITZ!OS: 07.27 geflashed via een recovery flash.
Onderstaande bewering klopt niet meer sinds overgang naar KPN:
Meer DSL disconnects gezien dan bij de FB7581. Op gevoel FB7581 stabieler.
FB7583 VDSL versie
Het was bijna zo dat dagelijks de verbinding tijdelijk onderbroken werd, maar sinds de overgang naar KPN (netwerk) is dat eigenlijk niet meer voorgekomen. Of het nu de overgang is geweest (ander netwerk / instellingen?) of een tussentijdse firmware update (beide kanten?) is mij onbekend. Maar resultaat is een stabiele verbinding.
Ik stap binnenkort over naar een andere provider en heb deze alvast aangesloten.
De 7583 aangesloten met dezelfde kabeltjes, en heb wel een 20% lagere upload snelheid wat je overal leest.
DSL info 7581: 82 meter, 221/66 Mbit
DSL info 7583: 122 meter, 219/56 Mbit,
In bruikleen van XS4all. Geen enkele kinderziekte te melden, zo goed had de 7581 ook moeten zijn....