Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
26 november 2006 Rapporteer

Ik heb een spiegelreflex voor wanneer ik echt wil fotograferen. Maar zo'n camera heb je niet altijd bij je en een camera die groot is, opvalt en waarmee je achter het apparaat moet staan om een goede foto te nemen, is niet bevorderlijk voor je snelheid en de onbevangenheid (lees: niets in de gaten hebben) van je onderwerp.
Daarnaast wilde ik een camera die ik altijd bij me heb, niet zwaar is (vergeet vaak dat ie in mijn broekzak zit!), een goede batterijduur heeft, tegen een stootje kan en in het water moet mogen vallen. Dat kan deze camera allemaal.

De fotokwaliteit is redelijk tot goed. Verwacht er geen wonderen van, maar wel heel aardig uitgelichte beelden die voldoende contrast en kleurverzadiging vertonen (binnen het segment!) Ergonomisch mis ik twee dingen: een lekkere grote en stroeve rubberen afdrukknop, en een draadloze remote control. Die zou het onopvallende karakter versterken. Verder kan deze camera in elke lichtsituatie uit de voeten. Ik werk eigenlijk altijd zonder flits vanwege het kleurbehoud. Ruis moet je dan wel voor lief nemen, zeker wanneer je zoals ik in cafés en dergelijke fotografeert zonder flits. Moet je toch een keer flitsen zit er een lekker pittig lampje op. De resolutie is oké, 3072 x 2304. Die...

Pluspunten

• batterij, robuuste bouw, snelheid

Minpunten

• snel ruis, geen RAW, geen remote control

12 november 2006 Rapporteer

De reden dat ik de 725sw kocht is dat hij waterdicht en schokbestendig is. Hij dient als aanvulling op mijn oude Camedia 3000 Zoom, die nog goed bevalt maar te groot, zwaar en kwetsbaar is om mee te nemen tijdens actieve sporten (atb, snowboarden, kitesurfen). De 725 moet er voor zorgen dat ik dan ook foto's kan nemen - een iets slechtere kwaliteit neem ik eventueel voor lief. Bij de camera heb ik een snelle 1GB kaart gekocht. Nu ruim een week in mijn bezit.

Tijdens een eerste atb tocht in Tsjechie bleek de 725 zo klein en licht dat ik er niets van merkte toen hij achterin mijn wielrenshirt zat. Tijdens fotostops moest ik een handschoen uit doen om de knoppen te kunnen bedienen; gegeven de beschikbare ruimte zitten de knoppen echter goed verdeeld en hebben een prettig drukpunt. Een aantal foto's waren onscherp: de camera is niet erg lichtgevoelig en je moet hem goed stilhouden. De 'anti-tril' functie verhoogt alleen de iso waarde en geeft veel ruis, ik zoek liever iets om tegen te steunen (en dan zijn de foto's goed). Het regende en na afloop zat ik onder de modder en de camera ook. Terug in het hotel is hij onder een zachte douchestraal weer helemaal schoon geworden - toch eng de eerste keer.

De paar filmpjes die we schoten...

Pluspunten

• Waterdicht, schokbestendig, klein en licht. Korte opstarttijd.

Minpunten

• Beetje ruisgevoelig, de automatische witbalans klopt niet altijd, iets meer tijd tussen 2 foto's dan ik hoopte, geen zoom tijdens filmen, laad niet via USB op.

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Olympus µ 725?