Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
14 mei 2007 Rapporteer

Ik heb deze videokaart aangeschaft ter vervanging van mijn oude Ati kaart, de 9800 Pro 128 mb.

Mijn verdere specificaties zijn:
Pentium 4: 2,6 Ghz
1 GB Ram
80 GB HDD
Gigabyte 865 PE Moederbord

Mijn motivatie ter de aanschaffing van een nieuwe videokaart was het feit dat ik steeds vaker ondervond dat bij het gamen mijn videokaart het niet meer bij kon houden. (Battlefield2, Half-life2) De games draaiden lage settings niet meer voldoende voor mij, waardoor ik tot de conclusie kwam dat een nieuwe videokaart een redelijke boost zou geven.

Ik zal verder niet al te diep op de transactie details ingaan, maar ik heb de kaart gekozen vanwege de goeie prijs/kwaliteit verhoudingen.
Het inbouwen van de kaart was opzich relatief eenvoudig, net als het installeren van de software, en alles aan de praat te krijgen.

De Performance:
Dit valt mij eigelijk, nu ik de kaart een tijdje heb een klein beetje tegen. Ik had gehoopt dat BF2 op low settings toch wel op maximale framerate zou moeten komen, maar de game blijft haken op de ~70 frames, wat opzich wel voldoende is, maar op moeilijke momenten is het nog wel even doorbijten. In vergelijking met mijn oude kaart, waarbij ik ~40/~50 frames zou halen, is dat uiteraard een redelijke voorruitgang.
Bij...

Pluspunten

• Relatief lage prijs
  • Goed alternatief voor AGP upgrade
  • Werkt nabehoren, geen complicaties
  • Inbouwen is eenvoudig

Minpunten

• Ik verwachte meer performance

8 maart 2007 Rapporteer

Allereerst moet ik even melden dat het in mijn geval gaat om de AGP silent versie, passief gekoeld. Deze kaart kocht ik omdat ik plotseling het gamen had herontdekt, en dat ging niet met de fx5200 die ik had. Ik zocht dus een goedkope oplossing om toch redelijk te kunnen gamen, en ik kwam deze kaart tegen. Hij was nog nog goedkoper dan de versie met actieve koeler, dus die keuze was snel gemaakt. Ik speel nfs underground, met alle settings op high @ 1024x768, en dat gaat prima. Een echte gamer ben ik niet, dus ik laat het hier bij. Als je wel een echte gamer bent, koop dan niet deze kaart, omdat de prijs-prestatieverhouding zeker niet optimaal is. Ik wou alleen af en toe een game kunnen spelen zonder dat ik ineens 3 fps heb als ik door een...

Pluspunten

• Goed voor de casual gamer
  • Leuk voor een mediacenter pc

Minpunten

• Wordt te heet, de koeler modden is zeer verstandig (en kan heel eenvoudig)

7 december 2006 Rapporteer

Ik schrijf deze review met name als waarschuwing. Deze videokaart lijkt op moment van schrijven nogal populair te zijn in de pricewatch, maar let op dat het geheugen slechts 250 Mhz is. (Waar andere merken 7600GS 400 Mhz geheugen hebben). De prestaties vielen me dan ook behoorlijk tegen.

Helaas kwam ik hier pas achter nadat ik de kaart in een opwelling besteld had...

Ik heb met goede hoop nog geprobeerd het geheugen over te clocken, maar dat kwam niet veel verder dan 275. De core kon prima tot het maximum in powerstrip (van 400 naar 533 Mhz) en bleef daarbij 60-65 graden.

Pluspunten

• Goed beeld, weinig geluid. Prima kaart behalve het trage geheugen.

Minpunten

• Geheugen slechts 250 Mhz.

3 van 5 sterren (Voldoende)
28 mei 2010 Rapporteer

Asus GeForce 7600 GS 256MB DDR2 (AGP, DVI) N7600GS/HTD/256M

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Asus GeForce 7600 GS 256MB DDR2 (AGP, DVI) N7600GS/HTD/256M?