Gemiddelde gebruikersscore
Reden van aanschaf
Mijn vorige monitor (AOC 9K+, 19" CRT) was niet meer goed genoeg om als hoofdmonitor te dienen, dus besloot ik om een nieuwe monitor te zoeken zodat de 9K+ als 2de monitor kon gaan dienen(*). Het moest een grote monitor zijn, omdat ik al een hele tijd te weinig plaats had op mijn scherm, dus de keus voor een 20" breedbeeld was snel genomen, de vraag was dan welke binnen mijn budget zou vallen die ook nog kwalitatief was. Om aan deze eisen te kunnen voldoen heb ik heel lang zitten zoeken, lezen e.d. om uiteindelijk bij de Samsung SyncMaster 205BW uit te komen.
(*)Ik werkte al een tijdje met 2 monitoren maar 1 ervan is van mijn broer, ik wou echter niet terug naar 1 monitor
De aanschaf
Ondanks...
Algemeen Na anderhalfjaar een 17" BenQ tft te hebben gebruikt wou ik toch eens upgraden naar een wat grotere monitor. De BenQ was gekocht voor gaming (vanwege de 8ms). Inmiddels gebruik ik mijn werkstation vooral voor (web)ontwerp. Na even verdiept te hebben in de huidige lijnen viel mijn oog dankzij het " De Ultieme TFT" topic op GoT op een Samsung Syncmastr 205bw. Na deze bekeken te hebben in MediaMarkt heb ik besloten om hem te kopen, toch twijfelde ik even tussen de samsung en de acer al2216w een 22". De reden dat ik toch voor de samsung ben gegaan is: verstelbare voet, hdcp, betere resolutie. Design & Featureset Aangezien ik toch wel van een beetje strak design houd, is het...
Wanneer je meer info over dit scherm wilt hebben of extra foto's stuur dan even een mailtje. Heb je nog eventuele aanvullingen of opmerkingen post/stuur dan even een berichtje zodat ik het kan aanpassen. Meer foto's klik HqkxD4OA Vorig scherm Mijn vorige scherm was een Samsung SyncMaster 997DF (19” CRT scherm). Het is nog steeds een heel goed scherm en was ook eigenlijk nog niet van plan om deze weg te doen, totdat mijn broertje een ander scherm wou hebben en mijne wel wou overkopen, en zodoende ben ik op zoek gegaan naar een andere. Na veel zoeken en afwegen ben ik uiteindelijk gegaan voor de Samsung SyncMaster 205BW. De overstap...
M'n 7-8 jaar oude CRT is samen met mijn even oude Pentium 3 naar de PC begraafplaats gebracht. Tijd voor een nieuw systeem, waar een "deftig" monitor bij hoort.
Een flatscreen moest het zeker zijn, mijn budget rond de 250 euro. Breedbeeldschermen vond ik mooi ogen, ik had ze in een grote media winkel in Oostakker bij Gent gezien.
Na heel wat lezen hier op Tweakers.net besliste ik voor een Samsung syncmaster te gaan. Ik las veel over goede kleuren en zo. Het is de 205BW geworden en niet de 206BW omdat die laatste nog iets te duur was voor me en ik niet langer wou wachten. En het verschil in responsetijd leek me het niet waard.
In de doos zat een CD met drivers, twee kabeltjes (analoog en digitaal) en een stroomsnoer. Alles was heel netjes ingepakt.
Na het installeren was ik meteen opgezet door het beeld. De kleur was mooi en helder. De "MagicBright" functie staat toe de settings te wijzigen tussen Games/Film/Text/Internet etc, en natuurlijk ook custom (je eigen settings), maar dit laatste heb ik niet nodig gehad omdat ik de standaard instellingen heel goed vind.
In film en vooral de game mode spetteren de kleuren van het scherm. Ik heb Prince of Persia T2T geinstalleerd, en de Flight Simulator X demo. Het beeld is...
Motivatie tot aankoop Ik ben nog in het bezit van een oude Packard Bell computer en het werd tijd om eens alles te vernieuwen. Op het gebied van interne hardware kijk ik nog even de kat uit de boom (DX10 etc..), maar aangezien mijn 17" CRT ondertussen al 6 jaar oud is en daarenboven geen hoge refreshrates aankan op hogere resoluties, besloot ik alvast een nieuw scherm aan te schaffen. Samsung heeft ook nog eens een goede reputatie in mijn ogen: een van de grootste LCD fabrikanten ter wereld, schappelijke prijzen en de LCD's die ik heb aangekocht voor mijn zus en ouders zijn zeer goed bevallen (en zonder dode pixels). Bij de collega's van HWI staat deze samsung ook al enkele maanden in hun High End Game systeem en ik zie vandaag...
Ik ben vanaf mijn werk gewend aan breedbeeld monitoren, dus voor mijn PC heb ik de Samsung 205bw aangeschaft.
Over het algemeen ben ik tevreden over het product, zo is er totaal geen ghosting, en is het contrast vrij hoog, maar niet te hoog.
Wit is op het beeldscherm echt wit, en zwart is zoals zwart hoort te zijn. Hij geeft de overige kleuren ook mooi weer.
Helaas zijn er ook nadelen aan dit mooie beeldscherm, zo lekt hij vrij veel licht aan bovenkant van het beeldscherm, iets dat het beeldscherm zeker geen goed doet. Helaas had ik gelijk al een hele rij dode pixels op mijn beeldscherm, jammer.
Met het beeldscherm heb ik verschillende games gespeeld, en vind het erg fijn gamen. Vooral met racegames is er veel uit te halen. Zo ziet...
Ik heb altijd gewerkt op een oude CRT monitor. Uiteindelijk had ik besloten om een 20 inch scherm te kopen. Hierbij vond ik het belangrijk dat de prijs in verhouding met de kosten redelijk waren.
De samsung 205bw is een goed scherm. De vormgeving is simpel en er zitten weinig extra dingen op zoals luidsprekers en/of usb-hid. Een groot voordeel van dit scherm is dat het via een verstelbare poot goed te verstellen is.
Een familielid van mij heeft dit scherm ook gekocht en allebei hadden wij geen dode pixel. Wij waren hier erg tevreden over, want er is niks vreselijker dan dode pixels.
Het was bij het begin wel even wennen. Ik vind dat er veel licht vanaf komt en had hem daarom ook gelijk wat minder licht gezet. De reden hiervoor zal wel zijn dat ik een crt monitor gewend bent uit de prehistorie.
Kortom, een goed scherm voor een aardige prijs. Ik vind als je zeurt over blacklight bleeding, dan moet je gewoon in een hogere klasse scherm gaan zitten voor een hogere prijs
Het vorige scherm (wat was je vorig scherm? vergelijk met je nieuwe) Mijn vorige scherm was een IIyama Vision Master 1451 (19'' CRT 4:3) De stap van het 4:3 formaat naar een 16:10 formaat is zeker even wennen. Vooral in het begin zal je eerst alle sites nog even maximaliseren, maar na een tijdje krijg je in de gaten dat er precies 2 internet browers naast erlkaar kunnen. Zo kan je dus ook makkelijker meerdere programma's naast elkaar draaien. Omdat ik niet zo een heel diep bureau had kon ik nooit echt lekker me armen kwijt met een groot CRT scherm. Maar met dit dunne scherm gaat dit nu veel makkelijker en werk je echt veel lekkerder. Bijzonderheden (bijzonderheden van de verkoper? pixeldefecten? speciale features?) Ik heb...