Update 13 Mei 2008
Laptop leeft nog steeds. Accu-tijd is erngstig achteruit gegaan. Nu kan je net een uur werken. Behuizing nog steeds heel, alleen wat krassen opgelopen.
Update 6 Jun 2007
Veel plezier gehad van de laptop. Spiegelscherm maakt het wel lastig met werken op de camping wanneer de zon schijnt, je moet er dus binnen mee zitten.
Ook krijg je als je de monitor dicht hebt gehad een poosje stofafdrukken van het toetsenbord op je beeldscherm. Dit zou je kunnen verhelpen met een stof lapje. Blijkt dat meerdere laptops van toshiba daar last van hebben. Die van mijn zus ook. Even met een beeldscherm doekje erover heen en het is weg.
Featureset:
Ik ben erg tevreden over de features van de laptop. Mijn plan...
Goede prijs / kwaliteit verhouding. Ruime specs voor een laptop van 1000 euro!
Het scherm reflecteert helaas te veel licht waardoor soms het beeld niet goed zichtbaar is. Dit speelt voornamelijk bij videofilms.
Ben overgestapt van een Asus naar Toshiba en het is toch wel een hele vooruitgang. Dit is kwalteit, Asus is speelgoed ;-)
Extra handig is de SD kaart lezer weggewerkt aan de voorkant en de extra USB poorten aan de zijkant.
De batterij gaat voor mijn doen redelijk lang mee, maar ja, ik was 1 uur gewend. De laptop ligt soms op de woonkamertafel zonder dat ik het door heb als een gek te downloaden. Daar merk ik dan qua geluid helemaal niets van!
In de winkel heb ik de laptop vegeleken met Acer, IBM en HP. De acer bleef over en uiteindelijk was deze 100 euro goedkoper. keus gemaakt.
Het is lastig om een laptop te beoordelen. Natuurlijk zijn er betere (en ook een heleboel mindere) laptops te vinden. Ik heb dus ook puur naar prijs/kwaliteitsverhoudingen gekeken. Dan is de Toshiba 100-253 een betere in zijn soort. De laptop is niet alleen geschikt voor internet en het tikken van een documentje ook de nieuwste games spelen gaat prima op deze laptop. Voor ongeveer 900-1100 euro moet deze laptop met 100 gig HD, 1024 mb intern geheugen en ATI X1600 128 mb grafische kaart te vinden zijn, waarmee hij - wat mij betreft - binnen het wat 'zwaardere, budget, multi-media laptops' segment valt. Mogelijk is de echte hard-core gamer niet tevreden met dit product, de categorie die precies daaronder valt (en dat zijn er nogal wat!) hebben hier een prima laptop mee.