Wordt verwacht

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
28 augustus 2019 Rapporteer

Een HD-beeldscherm op je neus. Zo moet VR zijn!

De beeldresolutie onderscheid deze VR-bril van alle ander. Ook werkt de Inside Out tracking best goed en gebruik ik hem alleen zittend. Op mijn 5-jaar oude i7-4770 met 16Gb en 980GTX ervaar ik soepel gameplay, geen stuttering.

Pluspunten

• Super hoge resolutie
  • Licht gewicht
  • Soepel op mijn Nvidia 980GTX

Minpunten

• Geen IPD instellingen
  • Matig geluid
  • Valt in slaap en vergt restart.

3 februari 2020 Rapporteer
Product gekocht

HP Reverb - Professional Edition

Mijn bevindingen na ±6uur:

Ik heb setup niet bij minpunten gezet, want dat stelt echt geen zak voor. Sommige applicaties, zoals bijvoorbeeld DCS World, behoeven iets meer tweaken.

In gebruik op systeem met als basis:
8700K (stock speed)
Z370
GTX 1080ti (stock speed)
32gb DDR4 op 3000Mhz
SSD M.2

Pluspunten

• Scherpte/resolutie is echt kaakverzakkend goed! Om een idee te geven, in DCS World kon ik zelfs zonder inzoomen de text lezen op de moving map in de F/A-18C
  • SDE is helemaal weg
  • Bril zelf is super licht gewicht
  • Bril sluit volledig af. Waar ik bij de cv1 nog effe tussen m'n neus en de headset kon spieken hoe laat het was, lukt dat echt niet met de Reverb
  • Inside out tracking is super handig en werkt geweldig. Geen geklooi meer met sensors of light towers. Benodigde verlichting aan in je game room boeit echter niet, omdat de headset 100% afsluit.
  • Heel goede performance (getest in DCS, Assetto Corsa en Il-2) op bovengenoemd systeem

Minpunten

• FOV (zowel horizontaal als verticaal) lijkt op een of andere manier kleiner dan bij m'n Rift cv1 (enige reden voor 4 sterren ipv 5)
  • Inside out tracking werkt alleen goed als je in een verlichte ruimte zit. ±60gr vooruit kijken richting scherm en het werk prima, 90gr of verder achter je kijken (in een donkere ruimte) en er gebeuren rare dingen
  • Tamelijk kleine sweet spot, maar kan ik misschin nog verbeteren door wat meer tweaken (echter ook niet helemaal eerlijk om te zeggen, want in dat opzicht had de cv1 gewoon geen sweet spot door de lage resolutie)
  • Buiten de sweet spot ervaar ik wat regenboog effect, maar ook dat valt mogelijk met tweaken nog te verhelpen
  • Kabel is echt veel te zwaar en stug

24 november 2019 Rapporteer
Product gekocht

HP Reverb - Professional Edition

Na een paar maanden Oculus Rift kwam de behoefte aan een hogere resolutie. Daar is deze bril echt top in. Draagcomfort en audio meer dan OK, afgezien van de zware kabel. Grootste minpunt: de IPD is niet verstelbaar. Val je buiten de range (61-66mm) dan doet dat zwaar afbreuk!

Pluspunten

• Hoge resolutie
  • prima bouwkwaliteit
  • Nogmaals: de hoge resolutie
  • lichter dan andere HMDs

Minpunten

• IPD niet verstelbaar
  • zware kabel

Heb jij ook een HP Reverb - Professional Edition?