Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
1 augustus 2010 Rapporteer

Voor een nieuw, zuinig servertje zocht ik een schappelijk klein computerkastje. Niet te klein, want alle onderdelen moesten er wel makkelijk in passen, en niet te groot, want het moest wel in een kastje passen. Uiteindelijk viel mijn keuze op de Aspire X-Qpack NW. Deze kast was niet lelijk en redelijk goedkoop. Ik heb deze kast in gebruik voor mijn server. De server bestaat uit een microATX moederbord (MSI 785GM-E51), een processor (AMD Athlon II X2 250), één reepje geheugen, een zuinige harddisk en een dvd-rom drive. Er hoeft dus niet zo heel veel hardware in de kast te passen. De doos en de kast De kast was netjes verpakt in een doos, met piepschuim om de kast te beschermen. Er zat een zakje bij met schroefjes en kleine tie-wraps...

Pluspunten

• Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Fraai uiterlijk
  • Compact
  • Uitneembare moederbord tray

Minpunten

• Bouw-kwaliteit niet optimaal
  • Voeding is niet erg zuinig
  • Geen noemenswaardige handleiding

17 oktober 2006 Rapporteer

Bouwkwaliteit: Voldoende. De kast is gemaakt van redelijk dun staal, dat merk je niet. Alleen is het dus niet geschikt om te moddel ofzo. Verder netjes in elkaar gezet.

Inbouwmogelijkheden: Zeer Goed. 2x 5.25" en 4x3.5". 2 schijven staan op hun kant en je kan er (zeker als het sata schijven zijn) erg makkelijk bij. Zalman 7000 koeler past er prima in. 7700 kan ook, maar krap.

Koeling : zeer goed. Ondanks de kleine afmetingen is dit een van de kasten die zeer goed koelen (lees de review op internet). Er zitten maar 2 fans in: 1 in de voeding (die boven de kaarten hangt) en 1 12cm fan achterin. De koude lucht wordt aan de voorkant aangezogen en naar achteren eruit geblazen. Zo krijg je dus een perfecte airflow. En dat merk je, want de boel blijft erg koel.

Vormgeving : Goed. Geen schokkende zaken. gewoon functioneel. Het is geen Shuttle, maar het werkt prima. Leuk zijn de 2 digitale temperatuursensoren met LCD. Verder zit er een hengsel op zodat je hem makkelijk als koffer mee kan nemen naar LAN games e.d.

Modbaarheid : Slecht.. Ten eerste door het dunne staal, ten tweede is er amper ruimte om wat te modden.

Voeding : Voldoende. De voeding is 400W en trekt de moderne CPU's zonder problemen. Echter zit er een hinderlijke...

Pluspunten

• Kleine, stille en koele kast waar veel in kan. Kan overal een plekje vinden en makkelijk mee te nemen.

Minpunten

• Dun metaal, rumoerige voeding.

14 november 2011 Rapporteer

kast besteld bij Zercom. ze hadden de verkeerde van de leverancier gekregen, maar gelukkig nog een (bijna) zelfde model staan die ik dus heb mee gekregen, prima service.
Verpakking
kast zit in een prima doos met voldoende bescherming.
Bouwkwaliteit
redelijk: de materialen zijn zeer dun. zonder de kap zit er ook behoorlijk veel torsie in de kast. de kunststof voorkant voelt erg billig aan. maar goed, hier is de prijs ook naar!
Koeling
voldoende: 1 fan in de voeding + 1 12mm fan aan de achterkant
er is ook een mogelijkheid om een kleine fan (ik denk 8x8) te installeren aan de voorkant.
Vormgeving
voldoende: een kast is een kast... het is een ander formaat dan standaard, dat maakt hem wel leuk. er zit ook...

Pluspunten

• compact
  • gemakkelijke installatie

Minpunten

• materiaalkeuze
  • geluid

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Aspire X-Qpack NW?