€ 576,- bij bol

1 van 5 sterren
Bikerboy52 Newbie
19 september 2024 Product gekocht

Siemens EQ.6 Plus s100 TE651209RW Titanium

Best enthousiast in t begin.de temperatuur bleef niet constant , in t begin goed , later instelling zeer heet niet heet genoeg.
De koffieprut blijft erg nat , word niet goed geperst .dus zit teveel koffie nog in.
Als het zetten klaar is , zit de prut overal in de zetgroep , hele smerige boel.
Is toch niet de bedoeling, moet het apparaat om de paar weken schoonmaken.
EIGENLIJK EEN TELEURSTELLING , EN DAT VOOR RUIM € 600 .

Pluspunten

• toestel ziet er goed uit
  • koffie smaakt goed

Minpunten

• De zetgroep is heel snel smerig overal zit koffieprut wat niet hoort
  • Koffieprut is te nat , wordt niet goed geperst
  • Temperatuur zakt te snel , ondanks istelling heet , toch niet echt heet warm ipv .

2 van 5 sterren (Slecht)
Timewa
16 juni 2024 Product gekocht

Siemens EQ.6 Plus s100 TE651209RW Titanium

Uitstekend apparaat dat m.i. niet onderdoet voor een duurdere Siemens of Jura bij thuisgebruik.

In principe tevreden op 1 belangrijk punt na: Het apparaat mekkert enorm vaak over schoonmaken/ontkalken en lockt zichzelf als je dat niet snel genoeg doet. De waarschuwing is prima, de lock vind ik echt stupide. Als eigenaar mag ik toch zelf weten of ik ga ontkalken (na dat 2 weken ervoor al gedaan te hebben) en eventueel risico loop? Het niet meer kunnen zetten van koffie als je geen tablet in huis hebt vind ik een grote misser, daarom 4 i.p.v. 5 sterren.

Pluspunten

• Lekkere koffie
  • Mooi uiterlijk, m.i. mooier dan apparaten uit een veel hogere prijsklasse
  • Bediening logisch en makkelijk
  • De look & feel van het "display", verlichte kopjes, in combinatie met een echt alfanumeriek display, vind ik geslaagd
  • Behuizing is van plastic en niet van RVS/alu, maar oogt toch heel hoogwaardig en degelijk
  • Powerknop aan de voorkant, onze vorige Siemens had 'm achterop

Minpunten

• Enorm irritante bemoeienis m.b.t. veel te frequente schoonmaakbeurten
  • Apparaat kan zichzelf locken waardoor je geen koffie meer kunt zetten!
  • Waterreservoir en afvalreservoir vind ik klein, maar 1.7 liter is wel de standaard ook bij de concurrentie

FullThrottle
26 april 2023 Product gekocht

Siemens EQ.6 Plus s100 TE651209RW Titanium

Geweldige makkelijk te bedienen espressomachine zonder onnodige poespas voor een redelijke prijs met alle belangrijke koffievarianten. De duurdere varianten zoals de S500 of de S800 zijn hardware matig identiek maar al snel veel duurder. Daar krijg je dan een mooiere metaal afwerking voor en een paar aanpassingen in de software waardoor er wat meer koffievarianten zijn zoals een flat white of een americano. Mogelijk het belangrijkste verschil is dat je met de modellen S500 en hoger ook 2 melkvarianten zoals een cappuccino gelijktijdig kan bereiden. Maar daar tik je dus al snel €200,- of meer extra voor af.

Pluspunten

• Heerlijke koffie
  • Goed melkschuim met hele fijne structuur
  • Alle koffie variëteiten met 1 toets te bedienen
  • Uitneembare zetgroep die makkelijk schoon te maken is
  • Melkgroep reiniging heel makkelijk en snel
  • Erg stil in vergelijking met andere espressomachines
  • Zelfde hardware als de veel duurdere varianten
  • Makkelijk onderdelen te vinden

Minpunten

• Verbruikt veel water voor het schoonspoelen. Lekbak moet vaak geleegd
  • Melkschuim kan lauw zijn, opgewarmd kopje of melk 10 sec in de magnetron lost dit op

Heb jij ook een Siemens EQ.6 Plus s100 TE651209RW Titanium?