Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
24 maart 2006 Rapporteer

Na lang twijfelen, heen en weer klikken, reviews lezen en nog langer twijfelen toch deze besteld. Dit vanwege de 64bits ondersteuning en de hoge resolutie van 1400*1050. Daarnaast gaf het zakelijk karakter meer vertrouwen dan de "gewone man" notebooks als de Pressario serie en die van Acer. Na een maand wachten kon ik hem eindelijk afhalen. Die dag zag ik ook dat de laptop bij HP als discontinued staat, ik zal dus wel de aller laatste hebben. Da's wel een probleem voor de garantie, maar dat zien we dan wel weer. De termijn is standaard 3 jaar dus dat is HP's probleem. Na uitpakken mocht ik gelijk beginnen met werken, dit was een verassing aangezien ik er van uitging eerst een halve dag de accu te moeten opladen. Na opstarten...

Pluspunten

• Hoge resolutie, goed en stevig toetsenbord waarmee je snel en lang kan typen.
  • Qua geluid valt het ook erg mee, de ventilator is amper te horen en de schijf produceert af en toe een tevreden knorrend geluid.

Minpunten

• Bij zwaar en langdurig werk wordt de linkerbovenhoek van het toetsenbord warm.
  • Glijpad onergonomisch.
  • Relatief korte accu duur, gezien vergelijkbare Centrino laptops.

24 november 2005 Rapporteer

Sinds 3 maanden heb ik deze NX6125 in gebruik. Het "afgeladen" topmodel met SXGA+ scherm ie 1400*1050. Gelijk 2x256 omgewisseld voor 2x512MB geheugen. Voor VMware virtuele sessies. Primair voor zakelijk gebruik als voor Migraties / implementaties en troubleshooting kantoor en back office omgevingen. Omdat hij zo goed bevalt gebruik ik 'm ook steeds meer prive.
Games speel ik er niet op en daar is hij met de onboard video ook niet voor bedoeld.

Verder kan ik pagina's met lovende tekst schrijven, maar ik zal me inhouden. Eventuele vragen hoor ik wel als reactie.

In 't kort:
De notebook is voor de afmetingen licht. Heeft ook "maar" een 6 cells accu wat het gewicht bevorderd. Daar doet ie nu 3 a 3.5 uur mee. Voor mij niet van belang maar voor degene die langer op accu willen draaien heeft HP een losse accu die naast de standaard accu gemonteerd kan worden voor volgens HP 8 uur werken op accu.
Afwerking is er mooi en krasvast. Ik schat dat na 3 jaar met normaal gebruik de casing er nog als nieuw uitziet. Bovenkant is ook stevig zodat het scherm goede bescherming heeft. Met name ook voor indrukken van je scherm.
De resolutie is zalig. Met name met meerdere windows open, meerdere VMWare sessie's / werkdocumenten en browser(s)...

Pluspunten

• Degelijk en krasvast
  • Stil (onhoorbaar in kantooromgeving)
  • Veel en goede (netwerk) componenten
  • Snel

Minpunten

• De iets onder de maat presterende USB2 bus. (echter ook met externe 4200rpm hdd absoluut NIET storend)

Heb jij ook een HP NX6125 (Turion ML-34; 512MB; 80GB; DVD+/-RW; 15"TFT; WXP Pro)?