Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
mtjoeng
19 september 2006

214T TOPPIE

1600x1200 full high resolutie - voor layout werk - lekker groots, gebruik ik amper / a. hangt 95% van de tijd aan mn laptop en dan heb ik al 2 schermen om naar te kijken, b. ben een tikkie Kippig en moet Grote Letters. Maar voor als ik grote Spreadsheet bekijk of sommige PDF's, c. Voor gamen is mijn viseokaart (ATI 9600XT) te langzaam op 1600x1200.
Wel eens getest 1600x1200 /zeer fraai / als ik dus 7800GT een keer koop kan ik dus BF2 of FS2004 op 1600x1200 (desktop DUO CORE E6300).

1200x1024 / de andere resolutie waarop ie top is (en 75Hz)
/ deze resoluite gebruk ik 95% / en dan dus Grote Letters die ik Heel Makkelijk Kan Lezen.
Mn kennis heeft zo'n nwe Palm en dat kan ik dus ook niet lezen (heb een 515). Dat is dus het verschil. Als je gewoon goede ogen hebt / zet je dit scherm altijfd op 1600x1200.

Anders dan soms gemeld wordt is (deze latere?) 214T 8ms snel en heeft een draaibaar_naar_portrait voet, en heeft dus 2 verbeteringen t.a.v. de 213T.

Dit is dus tevens een snel Game scherm en Veel Groter dan 19'' waar je toch nog makkelijk op kunt typen i.t.t. breedbeeld

heeft 'sharpen' functie, en dat werkt (op laptop VGA uitgang)

Omdat ie SVideo (!) ingang heeft kan ie straight op mijn Versatel...

Pluspunten

• scherp
  • veel custom kleur stellingen / gamma / 3-6 kleur stelling
  • DVI VGA S-Video voor de Laptop/Desktop/TV opstelling
  • VGA heeft 'sharp' functie
  • 1200x1024 - non native - ook scherp
  • 0 dead pixels, bij 2 uitleveringen die ik gezien heb
  • stevige voet, hoog/laag, kantelen, draaiien
  • kan Portrait draaien (kabels ellende!)
  • mooi MAT scherm, anders dan al die glim laptops die je momenteel overal ziet

Minpunten

• software is voldoende - maar niet top / stervens omslachtig
  • maar 1 custom preset hard button, en ook geen 2 DVI's
  • in Europa alleen zilver model, mooi Zwart alleen in US
  • m'n TV is fijn digitaal brokkelig (Tele2) maar daar kan Samsung niets aan doen
  • fixed (2) size(s) Picture in Picture, helaas niet te stretchen

posttoast
4 juni 2006

Het vorige scherm
Voor ik de gelukkige eigenaar werd van de Samsung 204T gebruikte ik iets minder dan 6 jaar een 17" Iiyama Vision Master Pro410. Ik was er op zich erg tevreden over alleen begon hij wat kuren te vertonen; het beeld begon bijvoorbeeld te knipperen. Ook was ik voor mijn Photoshop en development werk wel toe aan iets groters. Als ik de Samsung vergelijk met mijn oude Iiyama kan ik maar één ding concluderen: de 204T is een ontzettend fijne monitor. Hij doet niet onder voor de kleurweergave van de Iiyama (integendeel, ik heb het idee dat het beeld helderder is en meer contrast heeft). Bovendien is het een enorme vooruitgang om van 1152x864 naar 1600x1200 te gaan.

Waarom de 214T?
Mijn oorspronkelijke plan was om een 204T (20") te kopen. Deze bleken echter niet meer leverbaar. Na flink wikken en wegen, want hij is een stuk duurder, ben ik toch maar voor de 214T gegaan. Hij heeft dezelfde resolutie (1600x1200) maar verder wel een hoger contrast en een iets grotere kijkhoek. Mijn keus voor een Samsung was vooral bepaald door de positieve reacties van andere gebruikers. Het scherm staat niet bekend als het ultieme gamer-scherm, maar ik beschouw mijzelf dan ook niet als een ultieme gamer.

Dode pixels
Ik...

Pluspunten

• Schermoppervlak en resolutie
  • Mooie kleuren
  • PiP functionaliteit
  • Degelijk design

Minpunten

• Geen USB hub

klootwyk
27 januari 2006

Samsung Syncmaster 214T Zilver

perfect scherm, net even meer desktop ruimte door de native 1600x1200 resolutie in tegenstelling tot de meeste 19" schermen. De stap van 17" naar 19" vind ik persoonlijk nuttiger dan de stap van 19" naar 21"; 21" is gewoon luxe, maar op mijn vorige 191T Samsung Syncmaster was het evenmin behelpen. Geen dode pixels. Qua vormgeving oogt het scherm wel dik, als je de zijkant bekijkt. Jammer dat de kabels gewoon onder in het scherm ingeprikt moeten worden, een systeem dat via de achterkant van de voet loopt zou mooier zijn, maar goed dit valt in het niet bij het kijkgenot wat je terug krijgt bij dit scherm. Software vind ik niet boeiend, die gebruik je toch niet, de standaard ATI drivers laten het scherm desgewenst roteren. De monitor is een aanrader voor mensen die net wat meer over hebben dan een goede 19" monitor!

Pluspunten

• geen dode pixels
  • hoge resolutie = veel desktopruimte
  • meerdere bronnen aan te sluiten
  • dunne omranding

Minpunten

• scherm oogt dik aan de zijkant

21 mei 2007

Samsung Syncmaster 214T Zilver

Ik heb zelfs hiervoor een samsung 172x gehad en ben op voorhand gecharmeerd van het design van Samsung

Aan gezien ik een hogere reslutie wilde draaien dan 1280x1024 kwam ik op dit scherm, omdat het snel genoeg zou moeten zijn en 1600x1200 kan draaien. Omdat ik botweg een goed scherm wil en uit ervaring weet dat in het verleden de schermen gewoon niet snel genoeg waren, heb ik meer als een jaar alle ontwikkelingen gevolgd en heb met diverse schermen gewerkt (zowel prive als zakelijk) Als gebruiker zou ik mezelf als critisch en veel eisend omschrijven

Ik gebruik het scherm voor voor gaming (first person shooters en world of warcraft), normaal gebruik (office en wat andere applicaties) en kijk afentoe filmpjes.

Mijn uitgangspunt is dat het scherm zonder problemen in de huiskamer zou moeten kunnen staan, dus het moet qua uiterlijk ook goed zijn.

update : 21-05-2007
Nog steeds in gebruik en zeer positief over het scherm, tot nu toe geen problemen en naar volle tevredenheid

Pluspunten

• groot / snel/ goede kleuren / afwerking
  • alle kabels aanwezig
  • geen dode pixel bij levering
  • Ik vind het scherm mooi, maar dat is persoonlijk

Minpunten

• nog geen zaken kunnen bespeuren die ik negatief vind.
  • Het kan altijd beter, maar dit is gewoon een goed scherm

6 januari 2007

Samsung Syncmaster 214T Zilver

ik wilde op een hogere resolutie gamen had eerst de 225bw op het oog maar is weer een tn panel, waar ik toch de kleuren flets van vind, daarom na lang wikken en wegen en de forums lezen de stap genomen om een scherm met een pva panel te nemen. Het scherm is goed ingepakt plus alle kabels die nodig zijn zijn aanwezig , er zijn nog al wat negative verhalen op het forum over inputlag en ghosting bij deze panelen, maar na 2 dagen gamen merk ik hier niks van en ik speel fps zoals cod/uo cod2 ook rts games zoals dawn of war en coh zijn zeer goed te spelen, op die geweldige resolutie van 1600bij 1200.Zeer mooi scherm echt een aanrader, is wel duurder dan een tn panel maar daar krijg je dan ook wat voor, vooral de kleuren zijn echt mooi zwart is ook echt zwart.

Pluspunten

• schitterende kleuren zeer goed mee te gamen ondanks 8 ms heb nu een 930bf 4ms maar merk geen verschil, in hoogte verstelbaar ,je kan het scherm 90 graden draaien zeer stevige voet.kortom ik vindt dit scherm elke euri waard.

Minpunten

• nog geen gevonden

NerdChick
11 januari 2023 Product gekocht

Samsung Syncmaster 214T Zilver

Doet het na 17 jaar dagelijks gebruik nog even goed als in het begin. Inmiddels in gebruik als 3e monitor.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Beeldkwaliteit
  • Duurzaamheid

Minpunten

• 4:3 beeldverhouding

Techless
25 augustus 2010

Pacjack
18 maart 2009

Samsung Syncmaster 214T Zilver

Heb jij ook een Samsung Syncmaster 214T Zilver?