Gemiddelde gebruikersscore
Ik heb deze camera nu zo'n 2.5 weken en het is echt een superding. Heel veel mogelijkheden en goed te bedienen (paar kleine dingetjes kunnen iets handiger, zoals de RAW functie, welke lastig te vinden is). Het is wel een camera voor de gebruiker die er niet voor terugdeinst om het toestel te leren kennen, zo out of the box kunnen de resultaten voor een gevorderde fotograaf iets tegen vallen, echter is alles zo in te stellen dat je altijd wel een setting kunt vinden die je zeer goed vindt. Verder erg handig dat ik mijn oude Compact Flash kaartjes kan gebruiken en dat de camera op AA batterijen (ik gebruik 2100MHa oplaadbare) draait. LCD Scherm is uitklapbaar, maar niet kantelbaar, dus is een positief, maar tevens een klein negatief puntje.
Na drie dagen met de camera gespeeld te hebben naar Barcelona geweest. Daar met een batterijvulling enkele honderden foto's gemaakt.
Het enige negatieve was dat 's avonds de kwaliteit op 800 / 16 iso tegenviel (teveel ruis in de foto).
lt.De lens bleek zonder meer perfect te zijn, van groothoek tot tele (28-300 mm) zonder merkbare vervorming. ( ook bij het uitprinten op a1 format was er niets te zien). 9 Megapixels is uiteraard perfect, maar eigenlijk alleen maar nodig als je de foto's uitlaat printen op posterformat.
Ik heb de camera gekocht om de lens/prijs.
Dat hij ook geen last heeft van vertraging bij het starten of fotograferen is voor mij prettig ( ik neem de tijd voor een foto) maar voor een sportfotograaf wel belangrrijk.
Een waarschuwing: dit is geen click-clack-klaar camera. Als de automaat-stand je voorkeur heeft dan sjouw je wel erg veel toeters en bellen mee... en krijg je toch niet de foto's die je wi
De S9500 is een veelzijdige camera. Voor de fotograaf die graag zijn foto kwaliteiten verder wil ontwikkelen. De camera is makkelijk te gebruiken dit door dat de menu structuur van de camera goed te volgen is. In het menu is een groot aantal instellingen te wijzigen zeker als de Camera in mode "M" wordt gezet. Naast M gebruik ik het meeste P,A,S als modes. De voorkeurmodes zijn leuk voor mensen die niet de behoefte hebben om zich te verdiepen in fotografie.
Naast de software voelt de behuizing degelijk aan. Nog een groot voordeel is het manual zoomen. Hierdoor kan je heel snel het gewenste object vergroten en ben je niet afhankelijk van hoe snel het knopje van in/uitzoomen reageert.
Mijn conclusie is dan ook dat deze camera uitermate geschikt is voor zowel consumer als prosumer