Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
18 november 2005 Rapporteer

Ik ben nu ruim 2 maanden in bezit van dit, in mijn ogen, juweeltje. Ik heb 'm samen met het mobo, proc, mem en hdd's gekocht. Mijn eerste reacties: "Wat een grote doos!" "Wat een grote kaart!" "PCI-e power connector???" Inhoud van de doos De video-kaart een boel CD's met apps en games. Boekje uiteraard en kabeltjes: PCI-e --> 2x molex-kabeltje en een 'doosje-met-snoertje' voor het ViVo gedeelte. 't Zag er allemaal mooi en verzorgd uit. Het boekje is duidelijk geschreven met ondersteunende afbeeldingen. Installatie hardware Allereerst het voedingprobleem. Ik had toen nog een oude voeding zonder PCI-e aansluiting, dus dat kostte me 2 molexconnectoren. Uiteindelijk toch maar een nieuwe voeding...

Pluspunten

• Goed gebundeld met veel extra's.
  • ViVo werkt probleemloos.
  • Snelste kaart leverbaar (tot 14 november jl. --> 512MB).
  • Asus heeft eigen drivers (gebaseerd op de officiële van nVidia) met aanvullende 'Enhanced Drivers' voor beter video-kwaliteit.

Minpunten

• Zelfs de officiële drivers van nVidia (niet bèta) zijn niet altijd even stabiel/goed.
  • Asus heeft aangpaste drivers, maar die brengen meer nadelen dan voordelen (artefacten in-game en incompatibiliteit met andere drivers).

16 november 2005 Rapporteer

Ik ben sinds een aantal weken de trotse eigenaar van een Asus 7800GTX TOP! Via tweakers.net/aanbod ben ik deze toch zeer moeilijk verkrijgbare kaart in handen te weten krijgen.
Mijn intentie was, als ik dan toch geld uitgeef op dat moment, doe ik het ook goed! En goed was het zeker..

Prestaties
De prestaties van deze TOP kaart zijn allom bekend dus veel woorden zal ik hier ook niet aan besteden. Uiteraard heb ik voor dat ik de kaart aanschafte uitgebreid rondgekeken naar reviews en benchmarks, en als je dan ziet dat deze kaart zelfs de X1800XT van Ati er soms nog uitknald was voor mij het besluit snel gemaakt. Voor optimale prestaties ben ik van mening dat een Dual Core processor het beste uit de bus zal komen, dit tezame met de FX reeks van AMD. Wellicht is dit nu nog niet 100% het geval maar ik weet zeker dat wanneer Games meer op Dual Core ontwikkeld worden het een hele vooruitgang gaat boeken..

Asus 7800GTX TOP
Asus maakt er zoals gewoonlijk echt een pretpakket van, mooie doos, zeer kleurrijk, en een aantal games + utilities.. Daarbij een mooie lederen cdhoes om het af te maken. Ook een TV-in/out kabelkastje & DVI -> VGA stekkers zijn van de partij!
De kaart bezet dmv zijn koeler afgeleid van de Artic Silencer...

Pluspunten

• Full Package
  • Stoere kaart + koeling
  • Snelste kaart op de markt!

Minpunten

• Prijs
  • Drivers ( dit schijnt nooit 100% te kunnen? )
  • Slecht leverbaar

11 februari 2007 Rapporteer

Tot nu toe heb ik alle games op high kunnen spelen, nooit problemen gehad met drivers. Met het programma nTune kan je de 7800gtx makkelijk overclocken.

Warmte en geluid is prima, maar de kaart kan je als je wilt makkelijk modden. De kaart heeft alleen maar 2 dvi-uitgangen, ik mis wel de tv-out.

De prijs ligt erg hoog, als je het vergelijkt met de kaarten van Ati, zoals de 1950 Pro. Maar hij is tenslotte ook redelijk zeldzaam.

Pluspunten

• Qua prestaties gewoon een monster
  • Standaar koeling is goed
  • Nooit gedoe met drivers/compatibiliteit
  • In SLI-opstelling een nog sterker monster

Minpunten

• De prijs (daarom 4 blokjes, echt een minpunt)
  • Geen tv-out

Asus GeForce 7800 GTX 256MB DDR3 (PCI-e, 2x DVI, ViVo) N7800GTX/TOP/2DHTV

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Asus GeForce 7800 GTX 256MB DDR3 (PCI-e, 2x DVI, ViVo) N7800GTX/TOP/2DHTV?