Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Anoniem: 126229
8 augustus 2006

Nikon D50 Kit (6MP, 18-55mm f/3.5-5.6, 55-200mm f/4-5.6)

De Nikon D50 is mijn eerst digitale spiegelreflex camera en ik moet zeggen dat ik geen spijt heb van mijn aankoop. Hiervoor gebruikte ik een gewone digitale camera maar sinds ik de D50 heb wil ik niet meer terug! Alleen al het geluidje van het openen en sluiten van de sluiter is al genieten. Voordat ik deze camera aanschafte heb ik eerst zitten twijfelen tussen de Nikon D50 en de Nikon D70s. Uiteindelijk is mijn keuze toch gevallen op de Nikon D50. Dit omdat de Nikon D50 goedkoper is en niet veel verschilt met de D70s. Op de D70s zitten wel wat extra functies maar voor een beginner zoals ik was het prijsverschil niet de moeite waard tegen de functies die je daar voor krijgt omdat ik die waarschijnlijk toch nauwelijks zal gebruiken. En omdat...

Pluspunten

• Voelt degelijk aan
  • Goede handleiding
  • Met de kitlenzen heb je gelijk een groot bereik
  • Duidelijk menu
  • Je kan makkelijk hele mooie foto's maken
  • Reargeert snel

Minpunten

• Kitlenzen voelen plastic aan
  • Top LCD niet verlicht
  • Batterijstatus niet helemaal correct

xanmanxiii
17 juni 2007

Nikon D50 Kit (6MP, 18-55mm f/3.5-5.6, 55-200mm f/4-5.6)

Intussen is het al bijna een jaar geleden dat ik de nikon D-50 heb gekocht bij een winkel gevonden in de pricewatch. Als beginnend fotograaf kan je je geen beter gigitaal reflex toestel wensen (met verwisselbare lenzen).

De bediening is simpel, intutief en toch indien gewenst kan het toestel toch mooie foto's produceren met de vooringestelde programma's.

Het toestel zelf is goedgebouwd en ligt goed in de hand. Het kan ook tegen een stootje (nogal belangrijk voor een kluns als ik), maar kan best wel vervoerd worden in een degelijke zak of fotorugzak.

De bijgeleevrde lenzen zijn geweldig prijs-kwaliteit. Bij gebrek aan vergelijk en ervaring geef ik geen commentaar over de foto-eigenschappen ervan, maar gecombineerd geven zij een ongeloofelijke range.

Zou ik onmiddellijk opnieuw kopen moest ik voor de keuze staan.

Pluspunten

• Gemakkelijk in gebruik
  • Stevig
  • Ligt goed in de hand
  • Nikon = kwaliteit
  • Goede resolutie
  • Uitstekende allrounder

Minpunten

• heel uitgebreid pakket aan opties te verkrijgen
  • geen beeldstabilisator in het toestel

jlrensen
19 december 2006

Nikon D50 Kit (6MP, 18-55mm f/3.5-5.6, 55-200mm f/4-5.6)

De D50 is mijn eerste spiegelreflexcamera, en bevalt prima. Het is uiteraard geen camera die je "voor de zekerheid mee naar de kroeg neemt", maar meestal weet ik van tevoren waar en wanneer ik foto's wil maken.

De camera is erg makkelijk in het gebruik, iedere beginnen kan hem in de automatische mode zetten, en zo foto's maken die veel mooier zijn dan wanneer je deze uit de hand schiet met een normale compactcamera.

Doordat je uiteraard het display niet als zoeker kunt gebruiken, wordt je gedwongen de zoeker te gebruiken, waardoor je veel beter ziet wat er op de uiteindelijke foto's komt.

waarschijnlijk doordat het display niet als zoeker is te gebruiken, gaat de batterij erg lang mee, na 500 foto's is er nog spanning over.

Het voordeel van de dubbelkit is dat er zowel een 18-55 als een 55-200 lens bij zit, waardoor de camera erg breed te gebruiken is.

Pluspunten

• batterijduur
  • prijs/kwaliteit
  • uitbreidbaarheid

Minpunten

• nauwkeurigheid autofocus

Heb jij ook een Nikon D50 Kit (6MP, 18-55mm f/3.5-5.6, 55-200mm f/4-5.6)?