Gemiddelde gebruikersscore
Ik heb deze koeler gekocht als vervanging voor mijn Zalman VF700. Ondanks dat de VF700 in reviews altijd als zeer stil wordt ervaren vond ik hem zelfs op 5 volt niet stil genoeg. De rest van de componenten in mijn PC zijn stiller en de Zalman veroorzaakte een ruisend/ritseld geluid er bovenuit. De reviews voor de Arctic Ati SIlencer 5 rev. 2 waren ook zeer positief, dus ik durfte de gok wel te wagen en heb vertrouwende op die reviews de koeler gekocht. Montage Het monteren van de koeler is zeer eenvoudig (op het demonteren kom ik later terug.....). De fan kun je bovendien gewoon aansluiten op de kaart zelf ipv. met een apart kabeltje naar de voeding/moederbord. In een paar minuten had ik hem erop en kon ik hem gaan testen in mijn PC.
Ik heb deze koeler gekocht (rev 2), omdat de standaard koeler bij mijn Sapphire Ati 850XT een ratelend geluid gaf. Ten opzichte van die koeler is dit een echte stille. Voor de installatie zat er een handleiding bijgeleverd die de stappen beschreef welke je moest uitvoeren. Eerst de schroefjes eruit, daarna de oude pasta weghalen. Dan kon je het koelblok erop schuiven. Omdat er van die pastablokjes al opzaten moest alleen die bescherming eraf gehaald worden en hoefde hij alleen erop gezet te worden. Voer de actie om de stroomaansluiting aan te sluiten wel volgens het boekje eerst uit, anders wordt het nog erg lastig om hem aan te sluiten. Ook de andere kant moest geplaatst worden. Ook daar moest de oude pasta bij het geheugen weggeveegd...
Reden aanschaf Deze koeler aangeschaft vanwege de hoge temperaturen (50 idle/80 stressed) met de standaard koeler op mijn ATI X800XT ViVo. Deze koeler sprak me vooral aan omdat hij de warme lucht rechtstreeks je kast uitblaast. Installatie Na aanschaf de oude koeler van de kaart gehaald. Na het schoonmaken van de core m.b.v. keukentissue en wattenstaafjes de koeler aan de voorzijde geplaatst en de passieve heatsink voor het geheugen op de achterkant geplaatst. Bij de versie die ik heb gekocht zat geen koelpasta; de heatsinks waren voorzien van thermal pads, dus geen geklieder. Kwestie van koeler op kaart drukken, heatsink aan de achterkant, schroefjes aandraaien, stekkertje inklikken en klaar. Alles bij elkaar nog geen tien...
Deze grafische kaart koeler gekocht nadat ik erachter kwam dat de gpu temperatuur stressed tegen de 100 graden aan liep met mijn X800XT kaartje. Dit had dan als gevolg dat de temperatuurgestuurde koeler altijd op max toeren draait tijdens het spelen van spelletjes, en deze is zeer goed te horen. Eerst ff wat reviews gelezen op het net en ze waren allemaal wel positief over deze koeloplossing, daarom viel de keuze hierop. Ook de prijs was van invloed aangezien de Zalman oplossing veel duurder is. Deze Arctic Cooling is 16 euro tegen de 21 van de Zalman VF700-CU. Compatibiliteit & Installatiegemak Op mijn kaart paste deze koeloplossing perfect (Sapphire X800XT PCI-E). Enige kleine nadeel was dat op 2 van de 4 geheugenchips de...
Laatst een asus x800 xt pe (AGP) kaart gekocht in de nog warme nadagen van de zomer. De koeler hield mijn videokaart op ongeveer 80 graden full load tijdens temperatuur controle stand.
dit vond ik persoonlijk wat hoog en ook liepen de testen af en toe met artifacts. Deze koeler gekocht en geinstalleerd.
Als eerste viel me op hoe monsterlijk groot dit ding is, echt indrukwekkend.
Bij de installatie komt een pasta MX-1 maar dit vond ik niet fijn smeerbaar. Prestaties zijn bijna gelijk aan AS5 dus ik heb AS gebruikt ipv MX-1. (-1 installatiegemak)
Bij het inzetten in de computer kwam ik tegen het probleempje dat de koeler groter is dan de kaart dus het insteken van de voedingconnector is wat lastiger. Ook moet je best veel ruimte dr voor hebben kwam wel beetje in de knoop met me serial ata aansluiting op me mobo, maar t ging net. (-1 compatibiliteit)
De videokaart draait nu op 50 graden full load op 43 % fansnelheid. Dit is 30 (!!!!!!!!!!!!) graden lager als mijn stock koeler.
De koeler is echt compleet onhoorbaar al hang je je oor dr bijna in bij deze stand.
Ik geloofde zelfs niet dat de koeler sneller ging draaien als ik em op 100 % zette want er is tussen 43 % en 100 % bijna niets hoorbaar.
De gehele case temperatuur is...