Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
9 november 2008 Rapporteer

Dit moederbord heeft met een Athlon64 3000+ processor van augustus 2005 tot oktober 2008 als webservertje gedraaid. 24 uur per dag, 7 dagen per week, en door distributed computing interesse al die tijd onder full CPU-load. Vanaf oktober 2008 als dagelijks-gebruik-pc weer onder Windows XP, met een upgrade van de grafische kaart naar een Radeon HD3650AGP en overklok van 2100MHz (standaard 1800MHz).
Van augustus 2005 tot januari 2006 onder windows XP professional, daarna Ubuntu Linux 5.10 en sinds medio 2007 Ubuntu 6.06LTS. Sinds oktober 2008 weer onder Windows XP Pro. Met deze besturingssystemen werkt dit moederbord zonder problemen, en uitermate stabiel, al worden op het moment nog niet alle opties door mij gebruikt.
Floppy-connector...

Pluspunten

• Stabiliteit, snelheid, kwaliteit, betrouwbaarheid

Minpunten

• Ongelukkige layout (floppy-connector)
  • Onstabiele onboard LAN

17 mei 2007 Rapporteer

Ik heb dit mobo een poosje gekocht en liep gelijk tegen problemen aan:

-Verkeerde drivers voor de SATA devices waren mee geleverd
-Het moederboord kon niet out of teh box opstarten met alleen een usb toetsenboord
-De bios is matig

Verder als het eenmaal werkte en je deed GEEN GEKKE dingen liep hij wel...

Toch heb ik in de tijd dat ik dit product heb gekocht best nog wel goed kunnen werken. Overclocken was er niet echt bij vanwege de totaal niet geschikte chipset die op het moederboard was. In het begin had ik tevens wat vastlopers als er een pci kaart inzat maar ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat ik niet in de bios had aangegeven dat hij een pci kaart gebruikte, de pci kaart was btw een XFX Nvidia Geforce MX 4000 128mb kaart die ik overigens voor zijn prijs zeer goed vond...

Pluspunten

• Goekoop geprijst voor de features goed voor de prestaties is die goedkope prijs wel te merken

Minpunten

• Verkeerde drivers voor de SATA devices waren mee geleverd
  • Het moederboord kon niet out of teh box opstarten met alleen een usb toetsenboord
  • De bios is matig

3 van 5 sterren (Voldoende)
5 april 2006 Rapporteer

Tja, waar moet ik beginnen. Ik ben ondertussen aan mijn tweede exemplaar in een maand tijd toe, maar de problemen blijven bestaan.

Het begon toen ik over wilde stappen op een Athlon 64, met behoud van mijn AGP videokaart. Dit bordje leek de ideale kandidaat: goedkoop, stabiel (volgens de reviews) en met genoeg prestatievermogen.

Helaas had ik vanaf dag 1 grote problemen om de boel stabiel te krijgen. Voortdurend spontane reboots, soms na een uur, soms na 10 minuten, maar vooral tijdens games! Na een boel prutswerk vernaggelde dit brakke bord ook nog mijn harde schijf, waardoor ik een prijzig data-recovery pakket moest aanschaffen. Dus in overleg met Azerty heb ik de zooi maar terug gestuurd.

Afgelopen week kreeg ik een nieuw bordje thuisgestuurd. Eerst maar eens getest en het leek goed te werken. Na inbouw kreeg ik echter weer dezelfde problemen als bij de vorige. Al mijn tests wijzen uit dat er niks mis is. De processor werkt goed, het geheugen werkt foutloos, maar toch blijft de computer spontaan rebooten voornamelijk tijdens het spelen van een game (BF2, Cod2). Het vermoeden bestaat dat er een compatibiliteitsprobleem is met mijn videokaart, of wellicht zijn de drivers gewoon ultrabrak.

n ieder geval gaat dit bordje...

Pluspunten

• Goedkoop

Minpunten

• Incompatibiliteitsproblemen
  • (zie ook het forum op VIAarena)
  • Bezorgt je hoofdpijn

2 van 5 sterren (Slecht)

Heb jij ook een Asus A8V, K8T800 Pro (Sound, LAN, SATA-RAID)?