Gemiddelde gebruikersscore
Het is een simpele USB printer, waar eigenlijk niet zo heel veel over te zeggen valt.
Doel van de printer:
Een simpele printer voor mensen die incidenteel zwart wit willen printen, maar daarbij wel een goede kwaliteit willen.
Tekstafdrukken:
Met gewoon simpele paginas afdrukken is deze printer best snel, al haalt hij het vanzelfsprekend niet bij werkgroep printers als de 4600 serie.
Foto/afbeeldingen:
Weinig ervaring mee. De kwaliteit is redelijk, maar foto's print je nu eenmaal niet af met een zwartwit laserprinter.
Stroomverbruik:
Mijn basispc trekt standaard 145 watt uit het stopcontact.
Idle: 6 watt
Bij aanzette trekt hij even (enkele seconden) 400 watt
Bij printen schommelt het gebruik tusse de 300 en de 650 watt.
Dit...
Voor een vriendin van mij deze printer uitgekozen voor op haar studeerkamer. Ze had een laserprinter nodig voor het uitprinten van werkstukken en tekst.
In de doos
-Printer
-Toner
-Voedingskabel
-Cdrom
En zoals tegenwoordig altijd; geen USB kabel meegeleverd! En dat terwijl het de enige manier is om de printer aan te sluiten.
Dadelijk moet je ook nog zelf de voedingskabel apart aan gaan schaffen...
Opstellen en installeren
Een kind kan de was doen. Stickers eraf pielen, toner en papier erin en dan de voedings- en usb kabel inprikken.
De driver wordt dan meteen geinstalleerd. Je kunt ook de cd wat laten installeren, maar dat heb ik hier achterwege gelaten.
Apparaat is lekker klein en hij past makkelijk op je bureau.
Je kunt m helemaal dichtklappen als je het papier eruit haalt en dan is het een klein blokje.
In het gebruik
Ik vind de printer best snel. Het maakt niet zoveel uit of je tekst of afbeeldingen afdrukt, binnen enkele seconden rolt het er al uit. toner verwisselen is ook heel gemakkelijk. Hij doet zijn werk vrij stil.
Afdrukkwaliteit tekst
Tekst ziet er netjes uit. Het is echter geen superkwaliteit. Het zwart is wel goed zwart. Zodra er grijstinten bijzitten, dan zie...
Na meer dan 12 jaar doet deze printer het nog altijd goed.